Hlavní navigace

Možnosti správy úložišť NAS rozšířila firma Synology, třeba o pokročilý thin provisioning

10. 4. 2011

Sdílet

DiskStation Manager 3.1 je plně lokalizován do češtiny a podle výrobce přináší:

  • Efektivnější správa – Díky možnosti vytvořit více svazků v jednom poli RAID mohou uživatelé dynamicky rozšiřovat velikost svazku a efektivně spravovat úložiště. Sdílení tisku, faxování a skenování u multifunkčních tiskáren zvyšuje efektivitu řady činností.
    Vylepšený Prohlížeč souborů nabízí indexaci názvů souborů, rozšířené hledání a možnost zobrazení náhledu dokumentů, obrázků nebo videozáznamů, aby bylo hledání ještě rychlejší. Systém přináší i vylepšení podpory iSCSI LUN a Thin Provisioning s dynamickou alokací místa.
  • Lepší dostupnost dat – Pole Synology Hybrid RAID podporuje redundanci disků. Funkce Synchronizace sdílených složek umožňuje uživatelům synchronizovat určité složky v jedné stanici DiskStation s jinou stanicí, a to v reálném čase. Uživatelé mohou bezproblémově sdílet dokumenty a v případě selhání hardwaru budou mít okamžitě k dispozici záložní stanici DiskStation. Další úroveň ochrany nyní nabízí zálohování sdílené složky do více umístění. Podpora seznamu Windows ACL umožňuje obnovení dat spolu s předem nakonfigurovaným nastavením přístupových oprávnění.
  • Rozšíření možností mobilních zařízení včetně přístroje iPad – Nyní jsou k dispozici tři nativní aplikace pro iPad – DS cam, DS photo+ a DS audio – které nabízejí intuitivní ovládání. Podpora technologie AirPrint umožňuje uživatelům bezdrátově tisknout dokumenty z přístrojů iPhone a iPad na jakékoli tiskárně, která podporuje technologii AirPrint a která je připojena ke stanici DiskStation. A nová aplikace DS file umožňuje uživatelům přístroje iPhone stahovat dokumenty ze stanice DiskStation a také je do stanice odesílat.
  • Větší multimediální zábava – Stanice Download Station nejenže podporuje vyhledávání požadovaných souborů a kanálů RSS, ale také umožňuje uživatelům zobrazit náhled a vybrat soubory při spuštění torrentu. Audio Station nabízí ekvalizér, mini přehrávač, osobní seznamy stop a upravitelné značky ID3. Stanice Photo Station zase umožňuje každému uživatelskému účtu hostovat vlastní fotoalbum a blog a podporuje sdílení fotografií přes facebook, twitter a Plurk.
  • Ještě sofistikovanější monitoring – Stanici Surveillance Station 5 lze provozovat v prohlížecích Internet Explorer, Firefox a Chrome. Aktuálně je podporováno více než 780 IP kamer od 37 výrobců a univerzální podpora podpora ONVIF a PSIA kamer. Pomocí funkce Inteligentní hledání mohou uživatelé najít pohyby, chybějící a cizí předměty, zakrytí kamery nebo ztrátu zaostření a také upravit kvalitu obrazu pro detailní záběry.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?