Hlavní navigace

MS Dynamics AX nově nabízí i podporu pro sklady

3. 6. 2014

Sdílet

Jde o novou součást systému Microsoft Dynamics AX, který dosud nabízel jen pět základních řešení zaměřených na státní správu, finanční služby, výrobu, služby a maloobchod. Nyní je tedy k dispozici i plnohodnotná podpora řízení skladu a distribuce.

Nová verze podporuje řízení rozsáhlých a dynamických skladových procesů. Modul WMS nabízí například on-line přístup k datům pro pracovníky skladu pomocí mobilních terminálů pro sběr dat. Jde o snímače čárových kódů, přičemž jedinou nutnou aplikací na terminálu je webový prohlížeč.

Zajímavá je i možnost automaticky vytvářet konfigurovatelné work-flow pro optimalizaci nejen příjmu a zaskladnění, ale samozřejmě také vychystávání, balení a nakládku zboží pro dodávku zákazníkům.

Pomocí nové verze Dynamics AX lze rovněž označovat kartony a palety pomocí unikátních registračních čísel – logistických etiket. Při příjmu či zaskladnění zboží tak jde paletě či kartonu jednoduše přiřadit registrační značku a v ní obsažené informace lze následně využít pro snadnější vyskladnění nebo doplnění zboží.

Z pohledu dopravy jde u verze 2012 R3 o „bezešvé“ propojení skladových operací a plánování dopravy (TMS, Transportation Management System), díky čemuž se uživateli  celý proces dopravy včetně zachycení všech logistických nákladů zobrazí zcela transparentně.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?