Hlavní navigace

Nabídku systémů pro kontrolu fyzického přístupu rozšířil Axis

21. 4. 2015

Sdílet

Network Door Controller se podle výrobce snadno instaluje díky podpoře napájení Power over Ethernet (PoE). Jde o prý první neproprietární ovladač přístupu na trhu, který je založený na IP protokolu. Je základem dvou různých řešení. Entry Manager (A1001 s vestavěným softwarem) je určený pro malé až střední podniky  – jako například kanceláře, malé firmy a obchody – s až 10 dveřmi a základními požadavky na kontrolu přístupu.

Pro větší podnikové systémy je jednotka A1001 vhodná díky otevřenému rozhraní pro programování aplikací – implementaci do svých řešení prý vykonávají dvě desítky partnerů Axisu. Například ve střední Evropě jde o firmu C.G.C., která jej integrovala do svého systému SBI, jak uvádí její zástupce Ľubomír Klimek.

Axis představil i svou první síťovou dveřní jednotku s video identifikací A8004-VE Network Video Door Station. Ta je odolná vůči povětrnostním vlivům i proti vandalům a je proto vhodná jak pro vnější, tak pro vnitřní instalace.

Nabízí zabudovanou funkci vysoce kvalitního intercomu s obousměrným přenosem čistého hlasu a s integrovanou HDTV kamerou s funkcí WDR a s prý výborným výkonem při špatných světelných podmínkách. Díky možnosti napájení přes Ethernet (POE) umožňuje instalaci pouze pomocí jediného síťového kabelu, ale přitom poskytuje dostatečný výkon pro většinu standardních dveřních zámků.

Dveřní video jednotka umožňuje navíc komunikaci a identifikaci návštěvníků a také i vzdálenou správu přístupu prostřednictvím stolních IP telefonů, mobilních zařízení nebo přímo prostřednictvím systému video managementu (VMS).

Dveřní síťový ovladač A1001 Network Door Controller je v České a Slovenské republice dostupný za doporučenou cenu 15 490 Kč, model A8004-VE Network Video Door Station pak bude k dispozici od května za 32 900 Kč.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?