Hlavní navigace

Napájení a chlazení datových center zjednoduší nejnovější moduly od Schneideru

17. 1. 2012

Sdílet

Dva nové moduly pro napájení a chlazení představila v Evropě společnost Schneider Electric. Díky nim lze rozšiřovat chlazení a napájení datových center až do kapacity 500 kW. Fyzickou infrastrukturu tak lze uzpůsobovat IT zatížení a zároveň odstranit hlavní příčinu neefektivního provozu a plýtvání energií.
Podle Ivana Hábovčíka, obchodního ředitele divize IT Business ve Schneider Electric v České republice, jsou nové moduly krokem vpřed při zjednodušení růstu fyzické infrastruktury datového centra. Zákazníci na zvýšení  kapacity nemusejí čekat měsíce, ale mohou ji instalovat během týdnů. Schneider Electric provede inženýrský návrh, konfiguraci a zkoušku modulů, aby zajistil spolehlivost a účinnost řešení, a také rychlou instalaci na místě. Klesnou tak související náklady i riziko selhání lidského faktoru.

Vlastnosti novinek podle výrobce:
•    Rychlá - moduly procházejí zkouškami, zda jsou bezpečné, energeticky efektivní a kompatibilní. Navrhování datových center tak netrvá měsíce, ale týdny a instalace nezabere měsíce, ale dny. Klesá rovněž složitost celého procesu objednávky.
•    Pružná – díky modulům lze infrastrukturu instalovat a škálovat podle potřeby a vyhnout se tak instalaci bez představy o budoucích potřebách. Díky těmto systémům je možné prodloužit život současných datových center, která potřebují další energii a chlazení. Na konci životního cyklu datového centra je také lze jednoduše převézt na nové místo.
•    Snadná -  moduly se testují okamžitě po výrobě, a ne až na místě u zákazníka. Mají krátkou dobu instalace  a jsou hned “po vybalení” vyladěné na maximální účinnost.
•    Předvídatelná - podnikové moduly jsou složené ze standardních  součástí, což snižuje výskyt produktových vad a celkovou dobu návrhu a instalace. Při výrobě stojanů se myslí na jejich budoucí účel. Využívají strukturní rámy vyhovující potřebám datových center – ne obyčejné konvertované ISO kontejnery. Všechna řešení doplňuje předem instalovaný software a plně integrované systémy pro správu.   

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?