Hlavní navigace

Národní agentura pro komunikační a informační technologie (Nakit), se nově stala členem TCCA

2. 8. 2017

Sdílet

„Nakit má jedinečnou pozici ve formování a provozování ICT systémů, které chrání české občany a státní infrastrukturu. Jsme rádi, že jsme se mohli stát členy TCCA. Těšíme se na spolupráci, která Nakit obohatí o nové poznatky, díky nimž budeme moci rozvíjet a zkvalitňovat naše služby pro složky integrovaného záchranného systému a veřejnou správu," říká Alan Ilczyszyn, který byl v červenci 2017 jmenován novým ředitelem Nakitu.

Agentura byla založena v roce 2015 jako organizace zajišťující dlouhodobý a koncepční vývoj státní informační a komunikační infrastruktury. Nakit navrhuje, staví a provozuje ICT systémy k ochraně životů, zdraví, bezpečnosti a majetku obyvatel České republiky. 

Díky rozsahu kompetencí a celorepublikové působnosti je agentura schopna zajistit provoz veškerých ICT systémů pro samotné Ministerstvo vnitra a všechny jeho podřízené organizace. Dlouhodobé priority agentury jsou především bezpečnost, odbornost, inovace a dlouhodobý rozvoj.

„Díky svému komplexnímu přehledu potřeb státu v oblasti kritické infrastruktury přináší Nakit cenné znalosti a širší perspektivu do práce TCCA. Těší nás, že můžeme navázat spolupráci a vítáme Nakit jménem všech ostatních členů asociace,“ doplnil předseda představenstva TCCA Mladen Vratonjić.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?