Hlavní navigace

Nasazení mobilních řešení usnadní novinka VMwaru

24. 6. 2015

Sdílet

Firemní mobilita přináší více než jen posun v technologiích. Je to příležitost pro skutečnou proměnu firemních procesů, tvrdí Sanjay Poonen, výkonný viceprezident VMwaru.

Firemní mobilita podle něj bude hlavním motorem ekonomické hodnoty v příštím desetiletí - skutečně změní přístup firem k inovacím, aplikacím a službám v oblasti mobility.

Změnit současnou situaci má nový produkt Identity Manager, který podle dodavatele  přináší první řešení pro identitu ve formě služby (IDaaS), jež obsahuje i  řešení pro správu a bezpečnost firemní mobility.

Identity Manager se nabízí ve formě cloudové služby nebo on-premise řešení a umožňuje organizacím podpořit produktivitu svých zaměstnanců díky samoobsluze s aplikacemi. IT oddělení získá centrální místo, odkud může řídit provisioning, přístup a soulad koncových uživatelů za pomoci integrovaného adresáře, slučování identit a analýzy uživatelů.

Identity Manager bude součástí i dalších řešení a služeb VMware – od  vCloud Air až po vRealize Air – a poskytne sjednocený přístup pro administrátory, kteří budou moci pracovat napříč různými rozhraními pro správu.

 

Klíčové funkce Identity Manageru podle výrobce:

  • Přihlášení jediným kliknutím z jakéhokoli zařízení k webovým, mobilním a Windows aplikacím bez nutnosti úpravy či zabalení aplikací pomůže zefektivnit přístup.
  • Adaptivní přístup díky těsné integraci řešení Identity Manageru a AirWatch Enterprise Mobility Management. Tato integrace poskytuje dodatečný autentizační faktor od přihlášených zařízení, který je jednak výkonnější a jednodušší než hesla, ale také se postará o podmíněná přístupová pravidla mezi spravovanými a nespravovanými zařízeními.
  • Nastavitelný portál se znalostí kontextu pro HTML5 aplikace poskytne zaměstnancům snadný přístup, automatický provisioning aplikací a bezpečnější přístup k aplikacím z jakéhokoli zařízení.
  • Infrastruktura pro velká firemní prostředí je spolehlivá a bezpečná, běží v cloudu nebo on-premise prostředí a sdružuje stávající on-premise Active Directory infrastruktury, aby bylo možné centralizovat správu koncových uživatelů.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?