Hlavní navigace

Nastavit optimální chlazení v datových centrech dovolí nové řešení Schneideru

2. 11. 2015

Sdílet

Cooling Optimize podle dodavatele umožňuje manažerům datových center pochopit složitost proudění vzduchu v zařízeních, včetně toho, jaké jsou zdroje tepla, vlivy chlazení na jednotlivé technologie v datacentru a další souvislosti.

Jde o systém uzavřeného kruhu, což znamená, že vše spolu souvisí, jako třeba úpravy vstupní teploty nebo pohyby a změny zatížení IT zařízení. Tato provázanost ovlivňuje optimalizaci chlazení datového centra.

Nasazení Cooling Optimize umožňuje operátorům sledovat v reálném čase stav chlazení datového centra a určit dopad libovolné události v systému chlazení. To umožňuje předvídat nebo se vyhýbat řadě situací: přehřátí nebo vytváření oblastí s neúměrnou výkonovou hustotou – v důsledku tzv. hotspotů.

Tím, že je neustále analyzováno využití chladícího systému, mohou být naplánovány budoucí požadavky na kapacitu a také může být eliminován nedostatek kapacity chlazení.

Podle Františka Mikeše, obchodního ředitele divize ITB Schneider Electric mohou díky kombinaci dovybavení softwaru, který pracuje na bázi umělé inteligence, a bezdrátovým senzorům v datových centrech, manažeři datacentra rychle začít provozovat své starší zařízení blíže k hodnotám uvedených v ASHRAE směrnicích, navíc bez rizika ohrožení dostupnosti a bez jakýchkoliv investic do stávajících chladicích systémů.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?