Hlavní navigace

Nástroj pro zátěžové testování usnadní optimalizaci webů

9. 6. 2015

Sdílet

Novinka nabízí přehledné reporty a obsahuje všechny funkce, potřebné pro optimalizaci výkonu webu nebo aplikace. Hlavní výhodou je podle tvůrců je snadné předávání zátěžového testu mezi testerem a vývojářem v průběhu celého vývoje webu či aplikace.

Nástroj je postavený na jazyce Java a je plně kompatibilní s nástrojem Apache jMeter. Základní verze SmartMeter Light generující 500 virtuálních uživatelů je navíc k dispozici zcela zdarma. 

Nástroj má především šetřit čas v celém životním cyklu zátěžového testu - není potřeba nic konfigurovat nebo složitě nastavovat. Po spuštění nástroje jsou dostupné 3 možnosti: spustit test, vytvářet nebo editovat scénář, nahrát scénář. Během spuštěného testu lze kdykoliv přidat další metriku.

Pro vygenerování reportu stačí jedno kliknutí. Report je konfigurovatelný, umožňuje nastavit pořadí obrázků, jejich rozlišení i názvy - to ulehčuje při následném spuštění testu snadné porovnávání výsledných reportů. Testy lze samozřejmě automatizovat. Testování současně probíhá na všech úrovních frontendu, backendu i databázích.

Test lze podle tvůrců vytvořit během pár minut a následné retesty jsou otázkou jednoho kliknutí. Vývojář tak může snadno test sám zajistit, na základě automatického test reportu provést opravy a po retestu hned vidět, jaké jeho práce přinesla výsledky.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?