Hlavní navigace

Nejzelenější monitor je v prodeji

15. 1. 2019

Sdílet

Nejzelenější monitor byl podle výrobce od základu navržen tak, aby měl nejmenší možný ekologický dopad na životní prostředí. Monitor je vyroben z lehkých plastů s 85% podílem recyklovaných plastů a má certifikaci TCO Certified Edge. Neobsahuje žádné olovo, rtuť, halogeny a PVC/BFR sloučeniny.

Navíc jsou všechny části jeho těla, tj. plastové části, železný rám a balící materiál 100% recyklovatelné. Tento monitor tak podporuje kruhovou ekonomiku, přičemž pomáhá snižovat spotřebu materiálů a s tím spojené náklady. Výsledkem je získání certifikace EPEAT ecolabel od Green Electric Council, která potvrzuje zelený design a silný výkon.

PowerSensor rozeznává přítomnost uživatele před monitorem pomocí infračerveného světla a snižuje jas monitoru, pokud se uživatel vzdálí. Jen samotná tato inovace může ušetřit až 80 % energie. Navíc je vybaven novým nízko energetickým podsvícením pro optimální jas s minimální spotřebou, technologií LightSensor, která sleduje okolní osvětlení a automaticky upravuje jas monitoru a hardwarovým vypínačem pro úplné odpojení od elektrické sítě. Měřená spotřeba monitoru je 11 wattů dle EnergyStar 7.0.

Philips 241B7QGJ bude na trhu v průběhu ledna 2019 za maloobchodní cenu 5869 Kč (229 euro).

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality