Hlavní navigace

Nová verze Appmethod má umožnit rychle vytvářet v C++ aplikace pro Android

20. 6. 2014

Sdílet

Appmethod je platforma pro vývoj aplikací pro mnoho zařízení, kterou nabízí společnost Embarcadero Technologies. Podle dodavatele Appmethod nabízí možnost tvorby nativních, kompilovaných aplikací pro více zařízení z jediného zdrojového kódu, aniž by vývojáři museli rezognovat na výkon (rychlost) aplikace nebo podobu uživatelského rozhraní.

Operační systém Android sice nabízí velkou tržní příležitost pro vývojáře aplikací, nicméně vývoj aplikací pro Android v jazyce C++ dosud dle společnosti Embarcadero neposkytoval očekávanou produktivitu. Poslední vydání nástroje Appmethod nyní obsahuje variantu údržby "navždy zdarma" ("Free Forever"), kterou vývojáři mohou použít pro tvorbu aplikací pro Android a jejich publikování v libovolném aplikačním obchodě (např. Amazon App Store a Google Play). Appmethod též vývojářům dovolí vytvářet a publikovat aplikace pro všechny ostatní podporované platformy po dobu 30 dní a zároveň poskytne přístup k podnikovým mobilním službám nabízeným nástrojem Appmethod (Appmethod Enterprise Mobility Services).

Dodavatel uvádí, že Appmethod poskytuje bohatou nabídku opakovaně použitelných komponent a velký výběr ovládacích prvků pro uživatelská rozhraní; prostřednictvím společného API nabízí přes stovku prvků pro tvorbu uživatelských rozhraní nezávislých na cílovém operačním systému a zařízení. Appmethod též kompiluje aplikace do nativního kódu, který je provozován přímo na procesoru.

Podnikové mobilní služby obsažené v Appmethod mohou vývojáři použít pro bezpečné zpřístupnění vlastních aplikačních rozhraní pomocí REST/JSON, zpřístupnění dat spravovaných databázovými stroji všech významných dodavatelů pomocí přiložených databázových konektorů SQL.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?