Hlavní navigace

Nová verze BI BellaDati slibuje vyšší rychlost analýz

4. 4. 2011

Sdílet

Import dat z různých zdrojů jako jsou soubory Excelu, SAP či  webové služby je podle výrobce výrazně rychlejší – podle dodavatele jsou klasická data přeložena do multidimenzionálních informací i při obrovském množství až několika miliónů řádků v řádu minut.

Změněna byla i technologie vykreslování tabulek a grafů. Při vykreslení tabulky je použito vykreslování po kvadrantech. Podobný způsob používají například Google maps. Trgiman ho však podle svých slov aplikoval do světa business intelligence a v kombinaci s technologií tzv. "scrollable" tak obešel limity webového prohlížeče a někdy delší čekání na zobrazení výsledku pro uživatele.

"Někteří naši zákazníci mají vertikální a jiní zase horizontální nároky na podobu business intelligence. V tom prvním případě jsou to zákazníci, kteří mají obrovské množství dat a méně ukazatelů a chtějí tedy analyzovat opravdu dlouhé tabulky. Ti druzí chtějí naopak analyzovat široké tabulky, jež jsou kratší, ale s více KPI. To samé platí pro grafy. Jsem rád, že jim můžeme dnes nabídnout několikanásobně rychlejší analýzu dat i v reálném čase," tvrdí Martin Trgiňa, šéf Trgimanu.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?