Hlavní navigace

Nové firemní produkty Esetu nabízejí jednoduchost i komplexní ochranu

13. 9. 2018

Sdílet

Podle analytiků firmy Forrester Research zákazníci požadují „bezpečnostní řešení pro koncová zařízení, která kombinují více možností zásahu proti hrozbám při minimalizaci složitosti ovládání těchto aplikací“. Právě to podle výrobce nové systémy Esetu splňují.

Naprostou novinkou u Esetu je je Enterprise Inspector (EI), nástroj pro detekci a monitoring chování koncových zařízení (EDR), jehož prostřednictvím lze odhalit nezvyklé chování a události na sledovaných zařízeních.

Dokáže odhalit sofistikované cílené útoky, automaticky upozorňuje na anomálie v síti, okamžitě reaguje na hrozby, zajišťuje přehled nad děním ve firemní síti a zprostředkovává prošetření vzniklých incidentů.

Prostřednictvím platformy Endpoint Security získává data v reálném čase. Toto řešení je zcela přizpůsobitelné nárokům a požadavkům klientů a poskytuje mnohem podrobnější monitoring, který zajistí lepší prevenci a reakci proti všem typům kybernetických útoků, bez ohledu na jejich intenzitu.

Aby šlo využít potenciál nástroje EI naplno, nabízí výrobce k tomuto řešení i další úzce cílené služby v oblasti kybernetické ochrany, jako je Threat Hunting pro forenzní šetření zákazníkem vybraných incidentů detekovaných v EI, a Threat Monitoring, který nabízí nepřetržitý monitoring podezřelých aktivit zjištěných pomocí Enterprise Inspectoru.

Threat Hunting a Threat Monitoring využijí zejména firmy, které nemají vlastní interní odborníky zabývající se bezpečností IT.

Kvůli zdokonalení a vytvoření co nejkompaktnějšího řešení byl EI doplněn systémem Dynamic Threat Defense, což je speciální cloudový sandbox, poskytující rychlou analýzu hrozeb nultého dne či ransomware metodami AI ještě předtím, než se dostanou do monitorované firemní sítě.

Eset oznámil i Security Management Center, nástupce dosavadního Remote Administratoru. Jde o nástroj pro vzdálenou správu koncových stanic, který umožňuje správcům IT udržovat si celkový přehled nad bezpečnostní situací ve firemní síti z webové konzole.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?