Hlavní navigace

Novell nabídl sdílení dokumentů bez rizik

15. 5. 2013

Sdílet

Na rozdíl od řešení Dropbox, Skydrive nebo Google Drive je řešení optimalizované právě pro firemní potřeby.

Filr využívá existující IT infrastrukturu zákazníka, čímž eliminuje potřebu využití služeb třetích stran, změnu pravidel přístupů nebo nutnost regulovat použití neschválených aplikací pro sdílení souborů.

Díky integraci současných souborových systémů jsou veškeré dokumenty, které uživatelé vytvořili, stále na místě, kde se právě nacházejí, což eliminuje například narušení bezpečnosti nebo shody s předpisy, která se mnohdy spojují s cloudovými úložišti třetích stran.

Soubory se tak ponechávají na podnikovém serveru bez nutnosti změn jakýchkoliv přístupových práv, kvót, zálohovacích systémů, firewallů, disaster recovery protokolů a zavedených pravidel.

Vlastnosti produktu Filr podle výrobce:

  • On Premise řešení – Filr využívá stávající IT infrastruktury zákazníka, pomáhá  zabezpečit dokumenty v souladu se stanovenými politikami a procesy pro zabezpečení dat.
  • Okamžitý přístup k dokumentům – díky využití již existujících politik a procesů, Filr automaticky naplní složky jednotlivých uživatelů, čímž zajišťuje okamžitý přístup k dokumentům.
  • Multiplatformní integrace – umožňuje zhodnotit dřívější investice do IT. Filr pracuje jak s NetIQ eDirectory, tak i s Microsoft Active Directory.
  • Bezpečné sdílení dokumentů interně i externě – soubory zůstávají na serverech zákazníka, nepřesouvají se, netvoří se duplicity a to bez ohledu na to, zda jsou sdíleny uvnitř nebo vně organizace.
  • Globální vyhledávání – vyhledávací schopnosti jsou poskytovány napříč organizací na základě přístupových práv uživatele.
  • Offline přístup – uživatelé mohou přistupovat k dokumentům odkudkoliv, kdykoliv, na jakémkoliv zařízení bez ohledu na to, zda je uživatel online či offline. Po připojení k internetu se veškeré provedené změny synchronizují.
  • Spolupráce – poskytuje možnost více uživatelům přidávat komentáře a spolupracovat současně na jednom dokumentu zároveň a současně tento dokument zabezpečit.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?