Hlavní navigace

Novou generaci A3 barevných LED multifunkcí uvedla Oki

18. 5. 2015

Sdílet

Multifunkce MC853 a MC873 nabízejí LED technologii pro tisk a také skenování s výkonem profesionálních kopírovacích zařízení, avšak bez potřeby pravidelné údržby ze strany odborného servisu, tvrdí představitelé firmy Oki.

Zařízení je určené pro malé až střední společnosti a velkých pracovní skupiny. Díky přítomnosti otevřené platformy sXP (smart Extendable Platform) lze navíc zařízení snadno integrovat do vnitřních procesů a propojit se systémy pro správu dokumentů. Novinka tak dovoluje převzít kontrolu nad procesy v rámci workflow dokumentů.

Designové novinky zahrnují například přizpůsobitelný dotykový ovládací panel s úhlopříčkou 7" (17,5 cm), kde lze jednoduše nastavit často používané tiskové, skenovací a kopírovací úlohy pro snadný přístup, přičemž nechybí obsáhlá nápověda s názornými průvodci.

Oba nové stroje řady MC800 pracují s rozlišením 1200 x 600 dpi pro tisk a 600 x 600 dpi pro kopie a sken, potisknou papír od A6 po 210 x 1321 mm, až do hmotnosti 256 g/m2 a jsou vybaveny emulacemi PCL6, PCL5c a PostScript3.

V základní výbavě nechybí dva výstupní zásobníky a vestavěná sešívačka. Jsou vybaveny 100listovým automatickým podavačem RADF (Reverse Automatic Document Feeder) pro rychlé a spolehlivé kopírování, skenování a faxování oboustranných dokumentů.

Volitelně je k dispozici také čtečka smart card pro řízení přístupu uživatelů, bezpečný tisk a správu tiskových nákladů. Zařízení využívají 800MHz procesor, 1,26 GB RAM a 250GB pevný disk.

K dispozici jsou tři varianty zařízení: dn (duplex, network), dnct (navíc podstavec a 2. zásobník), dnv (navíc 2-4 zásobníky). Standardní vstupní zásobník disponuje kapacitou 400 listů, u verze dnct jde o 935 listů a 2 005 v 5 separátních zásobnících pro variantu dnv.

Tonerové zásobníky s kapacitou od 7,3 do 10 tisíc stran barevně a od 7 do 15 tisíc stran černobíle. Vysokokapacitní tonery snižují TCO a potřebu uživatelských zásahů. Výměna je přitom prý tak jednoduchá, že ji bez potíží zvládne každý a není k tomu třeba odborníka.

Pro vysokou bezpečnost lze využít IPsec, šifrovaný Secure Print a autentizaci uživatelů, podporován je i protokol LDAP. Modely podporují bezdrátový tisk přes Google Cloud Print a Apple AirPrint.

Režim hlubokého spánku sníží spotřebu pod 3 W, mezi další ekologické přínosy patří duplex jako standard, konsolidace více zařízení do jediného, LED technologie pro nižší spotřebu či úspora toneru při tisku draftů a interních dokumentů.

Model MC853 nabízí rychlost tisku 23 str. A4/min a 12 str. A3/min, skenuje až 50 str./min., varianta MC873 je díky vyšším pracovním rychlostem vhodná pro nejnáročnější pracovní skupiny i s více než 30 členy (vytiskne za minutu až 35 stran A4 nebo 20 stran A3).

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?