Hlavní navigace

Nový Avast nabízí i skartaci dat či automatickou aktualizaci zastaralých aplikací

23. 4. 2013

Sdílet

Avast PremierNabízí funkce antiviru, antispywaru, antispamu a firewallu navíc zahrnuje i skartovač dat nebo vylepšený vzdálený přístup AccessAnywhere, pomocí nějž se uživatelé mohou automaticky připojit k PC odkudkoli a kdykoli.

Nový Software Updater zase nabízí přehled všech zastaralých programů, včetně těch vyžadujících bezpečnostní opravu.

 

Nové funkce Avastu podle výrobce:

  • Software Updater: Podporuje automatické aktualizace. Udržuje vaše programy aktuální, včetně bezpečnostních záplat. Již nemusíte pro zjištění nové verze aktivně kontrolovat každý program zvlášť. Software Updater nabízí přehled všech zastaralých programů na vašem počítači a pomůže tak odhalit případná bezpečnostní rizika.
  • Skartovač dat (Data shredder): Nabízí možnost zcela nevratně mazat diskové oddíly i jednotlivé soubory s citlivými daty (osobní data, licence k software, atd.). Data nemohou být později obnovena žádným nástrojem na obnovu dat. Soubory můžete smazat zvolením některé z bezpečných metod: Náhodný přepis, DoD nebo Gutmann.
  • AccessAnywhere: Umožňuje nastavit i několik počítačů, které budete vzdáleně ovládat. Máte tak stálý přístup k vašemu PC bez ohledu na to, kde se právě nacházíte. Pro vzdálený přístup k vašemu PC můžete použít jakýkoli produkt avast! a nemusí to být výhradně Premier. Počítač, ke kterému se budete vzdáleně připojovat, musí mít instalován Premier a nastavenou funkci AccessAnywhere.
  • Čištění prohlížečů (Browser cleanup): Umožňuje ve webových prohlížečích spravovat a odstranit všechny otravné panely nástrojů a zásuvné moduly, které si uživatel často nainstaluje nevědomě s jinými aplikacemi. Browser cleanup navíc využívá hodnocení komunity uživatelů Avastu a dává informace o tom, jestli je doplněk spolehlivý, nespolehlivý nebo dokonce škodlivý.
  • Optimalizace pro dotykové obrazovky: Zjednodušuje pomocí uživatelského rozhraní s velkými tlačítky použití programů Avast na dotykových zařízeních
    s Windows 8.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?