Hlavní navigace

O2 spustil funkci AR Wi-Fi

22. 11. 2018

Sdílet

Zmiňovanou AR Wi-Fi vyvinul tým odborníků O2 pod vedením Ondřeje Šebelíka a Romana Bacíka.

„Jsme první poskytovatel internetu na světě, který tuto funkci sám vytvořil a nabízí jí zákazníkům," podotýká Roman Bacík, produktový manažer O2.

Uživatelé často řeší, proč mají v některých místech v domácnosti rozdílnou kvalitu pokrytí. Wi-Fi signál je neviditelný, dá se sice měřit, běžný člověk bez technických znalostí se ale v daných číslech jen těžko vyzná. Právě proto se O2 rozhodlo pustit do vývoje nové funkce, díky které se může zákazník jednoduše podívat, jak dobrý má Wi-Fi signál v různých místech domácnosti.

Co je k používání AR Wi-Fi potřeba? Uživatel musí mít podporované mobilní zařízení a v něm nainstalovanou aktuální verzi aplikace O2 Smart Box. Po jejím spuštění stačí v sekci „Wi-Fi a síť“ zvolit možnost „Změřit pokrytí Wi-Fi“. "

Poté už se v aplikaci O2 Smart Box objeví okno, ve kterém je reálný obraz snímaný fotoaparátem telefonu. Přímo v konkrétních místech bytu se na displeji chytrého telefonu či tabletu zobrazuje v reálném čase pole virtuálních kuliček, jejichž barva signalizuje kvalitu Wi-Fi pokrytí, popisuje Bacík s tím, že červená značí špatnou a zelená naopak skvělou dostupnost.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?