Hlavní navigace

Océ ColorStream 3500 přináší nové možnosti v tisku knih

27. 12. 2011

Sdílet

Návštěvníci mohli nahlédnout do obchodních modelů zítřka formou praktických kalkulačních modelů. Středem pozornosti byla tiskárna Océ ColorStream 3500, nová vlajková loď společnosti Océ z poslední generace vysokovýkonných inkoustových barevných tiskových systémů ve twin (dvojité) konfiguraci. Byly prezentovány i vzorky skutečných knižních titulů.

Poskytovatelé tiskových služeb, jako Digital Print Group z Norimberku, nyní mohou nabídnout nakladatelům koncept, který minimalizuje obchodní rizika knižní produkce. Ten mimo jiné obsahuje obchodně orientované plánování výroby, stejně jako možnost efektivního rozdělení velkých tiskových úloh do menších.

Společnost Digital Print Group je první Německou společností v tiskovém průmyslu, která se rozhodla pro tiskárnu Océ ColorStream 3500. Twin konfigurace tohoto kontinuálního tiskového systému dovoluje tomuto poskytovateli tisku adresovat trh dynamické produkce knih – lékařských, dětských a školních knih i vzdělávací dokumentace, v přesně potřebném množství, vytištěných na vyžádání na tiskárně Océ ColorStream 3500.

Nový plnobarevný inkoustový tiskový systém, vybavený podáváním z role a řezacím modulem společnosti Hunkeler, umožňuje maximalizovat možnosti produkce pro její zákazníky. Díky nízkým provozním nákladům této tiskárny i finišovací linky lze dosáhnout velmi zajímavého bodu zlomu mezi ofsetovou a digitální produkcí knih. Jedním z rozhodujících argumentů z hlediska investice bylo procesně orientované dokončování, velice snadno realizovatelné právě u tohoto tiskového systému. Nové investice v oblasti produkce šitých knižních bloků pro vazbu do tvrdých desek a následného zavěšování byly důležité pro dosažení nákladů, srovnatelných s konvenčními produkčními procesy.

Piezo-elektrická inkoustová technologie Océ DigiDot s využitím dynamického řízení velikosti tiskového bodu s hladkými, plynulými přechody a excelentními detaily také umožňuje využití široké škály médií.

Digitální produkce knih v objemech, blízkých tradičním ofsetové produkci, včetně plnobarevné, se stává ekonomicky zajímavou a nabízí nakladatelům vysokou míru flexibility. Tiskárna Océ ColorStream 3500 je řízena výkonným kontrolerem Océ SRA MP, který umožňuje růst v závislosti na měnících se potřebách zákazníků.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?