Hlavní navigace

Ochranu dětí v prostředí Androidu zajistí novinka od Esetu

19. 11. 2015

Sdílet

Parental Control pomáhá rodičům nastavit pravidla, za jakých děti mohou používat své vlastní chytré telefony nebo tablety. Základním cílem je pomoci rodičům chránit děti před nevhodnými aplikacemi a internetovými stránkami, ale má i řadu doplňkových funkcí na ochranu dětí.

Například dětem umožňuje požádat rodiče o zvláštní povolení přístupu k vybraným aplikacím nebo internetovým stránkám, nebo požádat o prodloužení limitu stanoveného pro hraní her či přístupu k internetu.

 

Hlavní funkce Parental Control pro Android podle výrobce:

  • Strážce aplikací: blokuje nevhodný obsah v závislosti na věku dítěte.
  • Správa času: umožňuje rodičům omezit čas, který děti mohou trávit nad hrami a nad jednotlivými aplikacemi, a to i když jsou mimo domov.
  • Webový strážce: blokuje internetové hrozby na základě porovnání internetových stránek s databázemi Esetu.
  • Poloha dítěte: umožňuje rodičům zjistit přesné místo, kde se jejich děti nacházejí.
  • Rodičovské zprávy: u důležitých SMS zpráv, které jsou odeslány z předdefinovaných telefonních čísel rodičů, musí dítě potvrdit příjem zprávy a dokud tak neučiní, displej telefonu zůstane uzamčen pro jakoukoli jinou činnost.
  • Monitoring pro rodiče: informuje rodiče o tom, které aplikace a internetové stránky dítě využívá. Pokud jde o nevhodný obsah, rodič může dítěti přístup k němu zablokovat.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?