Hlavní navigace

OnePlus ukázal novou vlajkovou loď

23. 3. 2021

Sdílet

Pro spolupráci na fotoaparátu si OnePlus vybral výrobce profesionálních fotoaparátů Hasselblad. Kooperace přináší několik průlomových změn, soustředí se kolem nového standardu podání barev – Natural Color Calibration with Hasselblad – a hardwaru pro vylepšenou kvalitu obrazu.

Hlavní fotoaparát OnePlus 9 Pro s rozlišením 48 MP je vybaven na zakázku navrženým senzorem IMX789 se snímačem 1/1,4” vyvinutým ve spolupráci se společností Sony. Využívá technologie, jakými jsou 2x2 OCL „on-chip lens“), 12bitový RAW formát, duální nativní ISO a DOL-HDR. Nabízí podle výrobce také vyšší rychlosti ostření, čtyřikrát více barevných informací pro vyšší přesnost barev, čistší denní a noční snímky a nižší rozmazání pohybu ve videích.

Ultraširoký fotoaparát modelu OnePlus 9 Pro 50MP využívá snímač 1/1.56” Sony IMX766, objektiv Freeform Lens využívá řadu korekcí dopadajícího světla, čímž snižuje zkreslení na okraji fotografií na přibližně 1 %. Širokoúhlý objektiv navíc umožňuje pořizovat makro fotografie se schopností zaostřit na 4 cm od objektu.

Teleobjektiv s rozlišením 8MP na OnePlus 9 Pro nabízí 3.3x (77mm) zoom s optickou stabilizací pro snížení rozmazání, maximálně pak 30x přiblížení při využití digitálního zoomu. Speciální černobílý snímač spolupracuje také s hlavním fotoaparátem OnePlus 9 Pro a přidává detaily do černobílých fotografií, zatímco nový tilt-shift (náklon čočky) simuluje speciální miniaturní efekt tilt-shift objektivu pro kreativnější fotografie.

Displej se u OnePlus 9 Pro může pochlubit integrací technologie nízkoteplotních polykrystalických oxidů (LTPO), technologií backplane používanou u OLED displejů a rychlou dotykovou odezvu. Technologie LTPO umožňuje automaticky upravovat obnovovací frekvenci ze 120 Hz dolů až na 1 Hz tak, aby odpovídala okamžitým potřebám a vedla tak k nižší spotřebě energie.

Procesorem je Qualcomm Snapdragon 888, připojení 5G je postaveno na systému X60 5G Modem-RF. X60 je třetí generací 5G řešení, a je současně první na světě založenou na 5nm architektuře. Poskytuje vyšší mobilní rychlosti 5G sítě s nízkou latencí a s využitím agregace 5G napříč FDD a TDD. X60 má nižší spotřebu energie a méně se zahřívá, což vede jak ke zvýšení výkonu, tak i k prodloužení životnosti baterie.

OnePlus 9 Pro přichází s LPDDR5 pamětí RAM a úložištěm UFS 3.1. Nejnovější LPDDR5 RAM paměť je 1,5x rychlejší než předchozí LPDDR4X a nabízí rychlost až 6400Mbps.

Inovované je i nabíjení, tentokrát se jmenuje Warp Charge 65T a k nabití pro celodenní používání prý vystačí 15 minut a dokáže mobil nabít z 1 na 100% za 29 minut při kapacitě baterie 4 500 mAh s vylepšenou konstrukcí zdvojených článků.

OnePlus 9 Pro je odolný vůči vodě a prachu s certifikací IP68.

Telefony OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro bude možné předobjednat od 23. března ve variantách OnePlus 9 Pro, 128 GB za 24 299 korun a OnePlus 9, 128 GB za 19 299 korun.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?