Hlavní navigace

Oracle a Fujitsu představily servery se spolehlivostí blížící se mainframům

17. 4. 2013

Sdílet

Globální dostupnost serverů M10 postavených na 16jádrovém procesoru Sparc64 X, oznámily Fujitsu a Oracle. Podle výrobce nabízejí spolehlivost a dostupnost, která je obvyklá až u mainframů.

Systémy M10 lze dynamicky škálovat od 1 do 64 procesorů v modulární architektuře s aktivací CPU na úrovni jader, což administrátorům umožňuje snadno přidávat prostředky ve stavebních blocích podle měnících se požadavků na zatížení, a to bez přerušení běhu stávajících aplikací.

Servery také přinášejí prý přelomové technologie, jako například Software on Chip (některé procesy, jež zpracovával software, se umístí přímo do čipu) nebo Liquid Loop Cooling (kombinace vzduchového a vodního chlazení, které nabízí vyšší účinnost než konvenční způsoby) a nabízejí vysoce flexibilní systémové konfigurace s fyzickým rozdělením disků na oddíly i se zabudovanými bezplatnými virtualizačními technologiemi prostřednictvím řešení Oracle VM Server for SPARC a Oracle Solaris Zones.

Na servrech lze provozovat operační systémy Solaris 10 i 11 a díky programu Solaris Guarantee Program jsou binárně kompatibilní se všemi aktuálními i dřívějšími servery SPARC.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?