Hlavní navigace

Oracle Exadata už je i v privátním cloudu

12. 3. 2017

Sdílet

Oracle pokračuje v úsilí usnadnit svým zákazníkům přechod na cloudové technologie. Portfolio služeb Oracle Cloud at Customer se nyní rozšiřuje o službu Oracle Exadata Cloud Machine. Oracle Cloud at Customer představuje skupinu cloudových řešení nasazovaných v datových centrech zákazníka.

Zákazníci tedy mají plně na výběr, jakým způsobem chtějí provozovat své kritické úlohy pomocí databázového cloudu na světě. Databázový stroj Oracle Exadata lze pružně nasadit mnoha různými způsoby, včetně cloudové služby v datovém centru zákazníka, na platformě Oracle Cloud a samozřejmě i tradičním způsobem v prostředí on-premise.

Služby Oracle Cloud at Customer byly poprvé představeny před rokem a jejich obliba u zákazníků od té doby roste, protože při přechodu na cloudové technologie podniky často hledají způsob, jak propojit prostředí on-premise a veřejného cloudu. I když organizace mají zájem přesunout své podnikové procesy do veřejného cloudu, často je v tom může omezovat např. legislativa, regulační požadavky i vlastní předpisy, které brání provozovat kritické aplikace a zpracovávat klíčová data jinde než ve vlastních datových centrech.

Řešení Oracle Exadata Cloud Machine nabízí výkon a další výhody služby Oracle Exadata Cloud Service ve veřejném cloudu Oracle i pro ty zákazníky, kteří potřebují mít databáze na vlastní infrastruktuře.

„Oracle Exadata Cloud Machine představuje platformu pro všechny, kdo chtějí vyžívat výhody cloudu i ve vlastním datovém centru,“ uvádí Juan Loaiza, senior viceprezident pro systémové technologie ve společnosti Oracle. „Platformu Oracle Exadata tisíce našich zákazníků už řadu let používá k provozu kritických databází Oracle. Služba Oracle Exadata Cloud Machine je pak určena pro všechny zákazníky, kteří chtějí využívat výhod cloudových technologií, ale ještě nejsou připraveni k migraci do veřejného cloudu.“

Služba Oracle Exadata Cloud Machine obnáší předplacený přístup k databázi Oracle, a to se všemi možnostmi a funkcemi (včetně Real Application Clusters, in-memory databáze, Active Data Guard, pokročilé zabezpečení), které zajišťují maximální výkon, dostupnost, spolehlivost a zabezpečení, to vše na úrovni potřebné pro kritické úlohy.

Prostředí Oracle Exadata Cloud Machine je 100% kompatibilní s cloudovými i on-premise aplikacemi a databázemi Oracle, takže veškeré stávající aplikace lze snadno přenést do cloudu bez nutnosti jejich změn.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?