Hlavní navigace

Oracle nabídl novou databázi, zatím pouze v cloudu

19. 9. 2016

Sdílet

Oracle ji představil v rámci konference OpenWorld 2016 jako službu DbaaS (Database-as-a-Service, databáze jako služba). Má doplňovat  řešení Oracle Cloud Platform.

Podle výrobce zajišťuje plnou kompatibilitu i pro největší databázové úlohy a vývoj databázových aplikací, a poskytuje tak prý výhody cloudu při zachováním předností prostředí on-premise. Kromě velkých podniků mohou toto prostředí s výhodou využít i malé a střední společnosti.

Databáze 12c Release 2 poskytuje pokročilou technologii pro sdílení zdrojů (multi-tenant) i zpracování dat přímo v operační paměti (in-memory). Nabízí podporu pro databáze velikostí až stovek terabajtů a umožňuje rychlé provádění analytických úloh.

Nová databáze také zvyšuje produktivitu DevOps (vývoje i provozu) a zlepšuje zabezpečení, protože umožňuje rychlé nasazování i odstraňování (instalace i odinstalace) nových databází a snadnou pokročilou konfiguraci.

Ve spojení s integrovanými systémy Exadata nabídne špičkový výkon a technologii databází nabízených jako zásuvný modul (pluggable). Toto extrémně výkonné prostředí je navíc k dispozici i pro malé a střední databáze používané v produkčním prostředí, při vývoji nebo testování. Cena služby Oracle Exadata Cloud Service začíná od 175 dolarů za měsíc.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?