Hlavní navigace

Philips dal do prodeje dva prémiové soundbary

17. 12. 2020

Sdílet

Philips Fidelio B97 je soundbar s vícekanálovou konfigurací 7.1.2, obsahující jak speciální měniče Dolby Atmos Elevation, tak technologii Philips Fidelio’s Surround-on-demand.

Surround-on-demand u soundbaru B97 zahrnuje dva oddělitelné bezdrátové reproduktory, které fungují jako součást levého a pravého kanálu, pokud jsou umístěny hned vedle soundbaru nebo jako vyhrazený levý a pravý prostorový kanál, pokud jsou umístěny odděleně od soundbaru v místnosti.

Systém B97 obsahuje celkem 17 elektroakustických měničů, včetně osmi basových/středových měničů o rozměrech 1 × 3,5 palce. V každém odpojitelném reproduktoru je namontován jeden měnič a při umístění hned vedle soundbaru spolupracuje s dalším párem měničů pro levý a pravý kanál. Další dva měniče pak pracují jako součást středového kanálu.

Soundbar je také vybaven šesti 19mm kopulovitými výškovými reproduktory, dvěma směrovanými dopředu a jedním s vyzařováním do strany, namontovanými v každém z odnímatelných reproduktorů. Další dva směrové výškové reproduktory jsou skryty v hlavním těle soundbaru a aktivují se po oddělení odpojitelných reproduktorů.

B97 je vybaven směrovými 2,5palcovými jednotkami Dolby Atmos Elevation. A osmipalcový basový reproduktor, který je umístěn v samostatném bezdrátovém subwooferu, se stará o nejnižší basové frekvence až do frekvence 35 Hz.

Konektivitu zajišťují dva konektory HDMI 2.1 s konektivitou eARC a 4K. B97 také nabízí bezdrátové připojení prostřednictvím Bluetooth a Apple AirPlay. Zvukový panel je také součástí bezdrátového systému Philips Home, který nabízí snadné bezdrátové připojení pro více místností pomocí technologie Play-Fi.

Philips Fidelio B95 je sesterským produktem modelu B97 ovšem s prostorovým zvukem ve formátu 5.1.2 a bez podpory technologie Surround on Demand.

B95 obsahuje celkem 14 elektroakustických měničů včetně pěti 19mm kopulovitých výškových měničů – tři jsou umístěny vpředu a dva jsou směřovány do stran. Dále je soundbar osazen třemi páry středových/basových měničů o rozměrech 1 × 3,5 palce a dvěma jednotkami Dolby Atmos Elevation.

Systém rozděluje měniče na vyhrazené pro levý, pravý a středový kanál, aby byla zajištěna vždy ta nejlepší a pohlcující zvuková scéna se skutečně průzračným zvukovým podáním.

Nejhlubší tóny až do 35 Hz jsou podávány samostatným bezdrátovým subwooferem s velkým 8palovým reproduktorem.

Zdroj napájení zvládá 450 W zvukového výkonu pro hlavní systém a 240 W pro subwoofer.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality