Hlavní navigace

Philips vylepšuje obraz nových monitorů díky nanotechnologii

15. 3. 2016

Sdílet

Nový 27palcový model ze série E-Line nabízí profesionální obrazovou kvalitu se 100% pokrytím NTSC a 99% podporou Adobe RGB. Quantum Dot Color podle MMD stojí jen zlomek ceny většiny technologií zaměřených na kvalitu barev a využívá o 25 % méně energie, čímž šetří i účty za elektřinu.

„U typického LCD monitoru dochází k únikům mezi RGB kanály, což snižuje kvalitu pokrytí barevné škály. Nový LCD monitor s technologií Quantum Dot Color dosahuje mnohem ostřejších rozdílů v barevných kanálech a přináší proto konzistentní, živé barvy v celém barevném rozsahu,” tvrdí František Koutník, country manager MMD pro Českou republiku a Slovensko.

Nový monitor je vybavený IPS-ADS panelem s Full HD rozlišením (1920 x 1080 bodů) a pozorovacími úhly 178 stupňů. Funkce SmartImage Lite dynamicky vylepšuje kontrast, saturaci barev a ostrost obsahu na obrazovce.

Funkce SmartControl Lite představuje pro uživatele rychlý a snadný způsob konfigurace zobrazení. Další funkce SmartContrast automaticky přizpůsobuje barvu, kontrast a intenzitu podsvícení. SmartResponse s časem odezvy 5 ms činí ze nového zařízení produkt vhodný pro akční obsah, například pro hraní her.

Novinka je osazená i konektorem MHL, díky kterému lze jednoduše připojit mobilní zařízení k monitoru a sledovat tak mobilní obsah na mnohem větší obrazovce v plném Full HD rozlišení.

Nový Philips 276E6ADSS bude k dispozici od března 2016 za cenu 8 990 Kč.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?