Hlavní navigace

Podnikové bezpečnostní brány určené pro menší firmy či pobočky nabízí Check Point

17. 4. 2013

Sdílet

Průchodnost firewallu nového systému dosahuje hodnoty 1,5 Gb/s, modul VPN zvládne datové toky o rychlosti až 220 Mb/s. Novinka využívá architekturu tzv. bladu (softwarových modulů pro jediný typ hardwaru, která umožňuje organizacím přizpůsobit si své bezpečnostní produkty přesně podle potřeb). Řadu 1100 tvoří tři modely – 1120, 1140 a 1180. Každý z nich lze vybavit několika možnostmi internetových přípojných rozhraní, včetně 3G, ADSL nebo Ethernetu.

 Podle expertů jsou bezpečnostním rizikem právě pobočky či jiná vzdálená pracoviště, protože centrální místa firmy se chrání většinou už dostatečně - a hackeři se snaží proniknout do podnikových sítí právě na místě se slabší ochranou.

„Vzdálená pracoviště mohou být považována za nejslabší článek zabezpečení podniku. Bezpečnostní řešení pro vzdálené pobočky nelze zanedbat, bez ohledu na jejich velikost nebo účel," říká Dorit Dorová, produktová viceprezidentka společnosti Check Point.

 

Vlastnosti bezpečnostních zařízení řady 1100 podle výrobce:

  • Centrální management SmartCenter zajišťuje jednoduché a přehledné nasazení konzistentní bezpečnostní politiky v celé organizaci, při správě stovek zařízení.
  • Jednoduchý a intuitivní management, umožnující rychlé nastavení zařízení i pro ne-IT profesionály.
  • Kompaktní stolní rozměry, včetně deseti gigabitethernetových portů.
  • Flexibilní možnosti přístupu k internetu, které vyhovují různým potřebám vzdálených kanceláří a poboček.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?