Hlavní navigace

Polycom přebírá videokonferenční systémy HP, chce lépe konkurovat firmě Cisco

2. 6. 2011

Sdílet

Obě firmy navíc uzavřely strategickou dohodou o budoucí spolupráci. Podle analytiků to HP umožní soustředit se více na projekty v oblasti cloud computingu a konektivity.

Podle smlouvy bude HP přeprodávat UC systémy Polycomu, jež zahrnují infrastrukturní část, zařízení pro UC, managed services UC a konečně odpovídající audiovizuální software, a to prostřednictvím všech svých kanálů včetně divize Enterprise Services.

Obě firmy tak chtějí lépe konkurovat společnosti Cisco Systems, jež se na poli videokonferencí začala mohutně angažovat zvláště po loňské akvizici norského dodavatele podnikových řešení toho typu, tedy firmy Tandberg.

Současná akvizice firmě Polycom zhruba zdvojnásobí instalovanou bázi  high-end videoconferencingových systémů (HP Halo bylo zprovozněno v přibližně 425 místech ve 38 zemích). HP rovněž bude dodávat videokonferenční software Polycomu jako součást svých mobilních zařízení s operačním systémem WebOS (konkrétně smartphonů a tabletů), a to nejpozději na konci letošních prázdnin. Sám Polycom už své programy učinil dostupnými pro tablety Samsungu a Motoroly.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?