Hlavní navigace

S umělou inteligencí proti ransomwaru

15. 11. 2018

Sdílet

K dispozici byly prezentace a demonstrace nejnovějších verzí řešení Acronis, včetně Acronis True Image 2019, Acronis Backup 12.5, Acronis Disaster Recovery, platformy Acronis Data Cloud pro poskytovatele služeb, a řešení pro sdílení dat Acronis Files Advanced. 

Konference také ukázala, že největší hrozbou pro firmy a organizace se v posledních pár letech stal ransomware. Podle průzkumu provedeného mezi účastníky konference se s ransomwarovou nákazou setkalo již 46 % respondentů, z toho 20 % opakovaně. Při těchto útocích přišlo 24 % organizací o svá data částečně a 10 % kompletně.

„S každou inovací svých řešení se Acronis snaží zahrnout 5 vektorů kybernetické ochrany – bezpečí, dostupnost, soukromí, autenticitu a zabezpečení označované jako SAPAS z anglického safety, accessibility, privacy, authenticity, security,“ řekl na konferenci Zdeněk Bínek, ředitel společnosti Zebra systems.

Dnes podle něj už nestačí pouze zálohovat svá data, jedním z hlavních aktuálních trendů tvorby zálohovacího softwaru je zabránit ransomwarovým útokům na zálohy a vlastní backup program.

Proto Acronis integroval do svých nejnovějších verzí produktů nástroj Active Protection pro ochranu proti ransomwaru, který funguje na bázi umělé inteligence a který je klíčovou součástí konceptu kybernetické ochrany.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?