Hlavní navigace

Samsung Galaxy Gear míří na český trh

5. 10. 2013

Sdílet

Společnost Samsung doporučuje hodinky jako rozšíření přístrojů řady Galaxy. I když se jedná o samostatný přístroj, bez telefonu, se kterým je spárován, toho o mnoho víc než měření času nenabídne. Při uvedení, ke kterému dochází zhruba měsíc po celosvětovém představení, na český trh bude Galaxy Gear k dostání nejprve v černé barvě. Od listopadu bude na výběr i bílá, bílo zlatá a oranžová verze hodinek.

Samsung Galaxy GearGalaxy Gear upozorňuje uživatele na příchozí komunikaci v zařízení Samsung Galaxy, ať se jedná například o volání, textové zprávy, e-maily a upozornění, dokonce nabízí náhled těchto zpráv a dává uživateli možnost zprávy přijmout nebo ignorovat. Pokud je nutný pohled na velký displej, stačí jen vyndat telefon nebo phablet a funkce Smart Relay zobrazí celý obsah ve velkém přístroji.

Vestavěný reproduktor umožňuje uskutečňovat volání přímo z Galaxy Gear. Chytrým hodinkám je také možné nadiktovat SMS, kterou na psaný text převede aplikace S Voice. Rozpoznávání hlasu také umožňuje diktovat nové záznamy v kalendáři, nastavovat upozornění nebo sledovat předpověď počasí.

Kromě funkce inteligentního ovladače nabízí Galaxy Gear dálkové ovládání hlavního zařízení. Pomocí funkce Memographer, která využívá vestavěný 1,9megapixelový fotoaparát, lze pořizovat fotografie i videonahrávky, a vytvářet tak rychlé vizuální záznamy důležitých informací nebo událostí ze svého každodenního života a také je sdílet na sociálních sítích. Koncepci rychlého záznamu ještě rozšiřuje funkce Voice Memo, která uživatelům umožňuje zachytit důležité myšlenky
a rozhovory do Galaxy Gear a uložit je v textové podobě do hlavního přístroje. Uvidíme, nakolik přesné je rozpoznávání češtiny včetně různých nářečí.

Galaxy Gear dále zvyšuje pohodlí při ovládání hlavního zařízení pomocí následujících funkcí:

  • Auto Lock automaticky zamkne obrazovku chytrého telefonu, jakmile se od něj Galaxy Gear vzdálí více než 1,5 m. Po opětovném vzájemném přiblížení spárovaných přístrojů se telefon zase automaticky odemkne.
  • Find My Device pomáhá uživatelům lokalizovat mobil v případě, že ho nemohou rychle nalézt – telefon na povel vydá zvukový signál, rozsvítí se a začne vibrovat. Nebude tedy nutné hledat jiný telefon a prozvánět ho.
  • Pomocí chytrých hodinek je možné ovládat hudbu přehrávanou na zařízení Galaxy. Stejně jako tradiční hudební přehrávače je možné prohlížet, přehrávat a zastavovat skladby, a to dokonce i když smartphone není právě na dosah.
  • Samsung Galaxy Gear také funguje jako krokoměr prostřednictvím zdokonalených integrovaných čidel. Tato funkce uživatele systematicky a automaticky monitoruje, aby mohl sledovat klíčové osobní údaje, jako je množství spálených kalorií, počet kroků či ujetá vzdálenost.


Galaxy Gear slouží samosřejmě i jako náramkové hodinky a nabízí několik variant vzhledu, které dávají uživatelům možnost upravit si jejich podobu dle svého přání. Předinstalováno bude 10 různých typů hodin a další budou ke stažení přes obchod Samsung Apps.

Technické specifikace

Procesor

800 MHz

Displej

1,63palcový (41,4 mm) Super AMOLED (320 x 320)

Fotoaparát

1,9MPx snímač BSI, fotoaparát s automatickým ostřením/zvuk a obraz

Video

Kodek: H.264

Formát: MP4

HD(720p) přehrávání a záznam

Audio

Kodek: AAC

Formát: M4A

Obsažené aplikace

Atooma je kontextově uvědomělá horizontální inteligentní platforma, díky níž je Galaxy Gear chytřejší.

Banjo vám umožňuje vidět, co se právě teď děje kdekoli na světě.

Aplikace Evernote vám pomůže snadněji si zapamatovat nejrůznější věci tím, že dokáže rychle pořídit fotografie, zachytit vzpomínky a přenést důležité připomínky přímo do Galaxy Gear.

Glympse umožňuje lidem snadno sdílet jejich polohu, dočasně i v reálném čase, a umožňuje příjemcům sledovat jejich pohyb na dynamické mapě.

Aplikace eBay vám umožní provádět veškeré transakce na eBay v reálném čase.

Line je globální komunikační služba, která je k dispozici ve více než 230 zemích světa.

MyFitnessPal sleduje vaši výživu a fyzickou aktivitu a umožní vám dosáhnout cílů v oblasti zdraví a tělesné kondice.

Path je osobní síť, jejímž smyslem je zprostředkovat vám bližší kontakt s přáteli a rodinou.

Pocket, nejpoužívanější způsob ukládání webového obsahu pro pozdější prohlížení na jakémkoli zařízení, přináší na Galaxy Gear možnost převodu textu na řeč.

RunKeeper je osobní trenér v kapse, který vám pomáhá sledovat vaše běhání, stanovovat si cíle a udržet si motivaci.

TripIt od společnosti Concur usnadňuje plánování cest na jednom místě.

Vivino Wine Scanner vám umožní vyfotografovat jakékoli víno a okamžitě se o něm dozvědět veškeré informace.

Služby Samsung

Obchod Samsung Apps

ChatON: mobilní komunikační služby

Další funkce

Smart Relay, S Voice, Memographer, Voice Memo

Auto Lock, Find My Device, Media Controller, krokoměr, stopky, časovač

Pomoc v nouzi: V případě nouze stiskněte třikrát na delší dobu tlačítko pro zapnutí přístroje a uložené kontaktní osobě pak bude zaslána zpráva s informacemi o poloze uživatele.

2 mikrofony (odstranění šumu), 1 reproduktor

Konektivita

Bluetooth® v 4.0 + BLE

Senzory

Akcelerometr, gyroskop

Paměť

4 GB interní paměti + 512 MB (RAM)

Rozměry

36,8 x 56,6 x 11,1 mm, 73,8 g

Baterie

Standardní baterie, Li-ion 315 mAh (v podstatě nutno nabíjet každý den přes noc)

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?