Hlavní navigace

Samsung zopakuje nepovedenou aktualizaci smartphonu Galaxy S3

9. 12. 2013

Sdílet

Někteří majitelé S3 po aktualizaci měli problémy s rychlým vybíjením baterie, blokováním systému nebo úplným krachem, kdy nešel přístroj vůbec spustit.

Tato aktualizace měla uživatelům poskytnout upgrade na verzi 4.3 operačního systému Android Jelly Bean.

„Omlouváme se za nepříjemnosti, které tato aktualizace způsobila,“ uvedla firma.

Ve svém prohlášení podala vysvětlení: „Oprava problému s aktualizací Galaxy S3 na Android 4.3 Jelly Bean začíná probíhat u vybraných uživatelů, po kterých bude pokračovat u všech ostatních. Konkrétní plán upgradu se bude lišit podle mobilních operátorů. Zkontrolujte svůj telefon, zda je aktualizace k dispozici.“

Samsung nepodal žádné bližší podrobnosti o tom, kdo jsou oni „vybraní“ uživatelé ani kdy bude problém vyřešen u všech uživatelů Galaxy S3.
Samsung byl nucen dočasně pozastavit službu upgradu po záplavě stížností na sociálních médiích – nejčastější stížnosti přitom mířily na pomalost opravy.

Nadšenci a blogeři spekulovali, že aktualizace může souviset se zajištěním kompatibility s chytrými hodinkami Galaxy Gear, které zatím podporují jen nejnovější modely od Samsungu. Tím by se podstatně rozšířil počet potenciálních uživatelů hodinek Gear, kterým se start příliš nevyvedl.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?