Hlavní navigace

Servery optimalizované pro databáze in-memory nabízí Oracle

18. 6. 2014

Sdílet

Nové čtyř- a osmisocketové servery využívají operační systém Solaris nebo Oracle Linux a podle výrobce nabízejí rozsáhlé možnosti konfigurace, které zajistí optimální výkon systému pro daný typ úloh.

Verze X4-4 byla navržená speciálně pro aplikace business intelligence, analytiku v reálném čase a konsolidaci serverů. X4-8 je naopak optimalizovaný pro databázi Oracle In-Memory. Díky nově vyvinuté optimalizaci pamětí dovede tento server výrazně urychlit právě zpracování databázových dotazů.

Oba servery jsou prý také navrženy tak, aby umožňovaly efektivní využití prostoru v datových centrech. Vyhovují extrémním nárokům na paměť či propustnost (I/O) pro kritické úlohy. Zařízení zajišťují vysoký výkon pro podnikové prostředí, kde se využívá virtualizace, cloud computing či clustery s vysokou hustotou.

„Servery X4-4 a X4-8 mají za cíl zjednodušit podnikům jejich prostředí IT a snížit našim zákazníkům provozní náklady,“ uvádí Ali Alasti, senior viceprezident pro vývoj hardwaru ve společnosti Oracle. „Díky těsné spolupráci s Intelem jsme mohli jako první uvést servery založené na nových procesorech Intel Xeon E7-8895 v2.“

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?