Hlavní navigace

Servery x86 včetně blade systémů vylepšilo IBM

30. 3. 2012

Sdílet

Mezi představená řešení patří i nová verze virtualizační platformy BladeCenter Foundation for Cloud (BCFC) s vestavěnou správou systému a nakonfigurovanými servery, úložištěm i sítí.

Tuto platformu pohání nová generace systémů BladeCenter HS23 s výpočetním výkonem zvýšeným o 62 %. V systémech je již integrována nová technologie 10GbE Virtual Fabric, jež umožňuje podle výrobce spustit o 20 % více virtuálních strojů než dosud  a vytvořit tak vhodné prostředí pro vývoj a implementaci pokročilých cloudových aplikací.

IBM rovněž představila snadno rozšiřitelný server System x3650 M4, který je dodáván společně s technologií eXFlash (SSD paměť). Ta nabízí až třicetinásobný výkon a o 90 % vyšší výkon na watt pro konsolidaci a databáze. Vedle toho je nový systém x3650 M4 součástí IBM Smarter Analytics, sady kompaktních, integrovaných analytických nástrojů, postavených na business intelligence sotfwaru InfoSphere Data Warehouse a Cognos.

 

Nové portfolio výpočetních řešení IBM pro platformu x86 zahrnuje (popis podle výrobce):

System x iDataPlex dx360 M4 – řešení, jež nabízí značnou flexibilitu v podpoře širokého spektra vysoce výkonných výpočetních operací. Systém byl navržen pro datová centra vyžadující vysoký výkon na omezené ploše, jakož i napájecí a chladicí infrastruktury. Systém iDataPlex, vybavený jedinečnou, speciálně navrženou technologií IBM pro chlazení teplou vodou, recykluje 90 % tepla na každém uzlu a je tak až o 40 % energeticky úspornější než systémy chlazené vzduchem.

System x3550 M4 – výkonný, funkcemi nabitý 1U server vyvinutý pro klíčové datové a obchodní operace a System x3500 M4 – desktop s výkonem a schopnostmi datového centra. Server x3550 nabízí čtyřnásobnou paměť, více virtuálních strojů a lepší výkon v síti na menším prostoru při srovnatelné ceně. Desktop x3500 oproti svým předchozím generacím rovněž nabízí čtyřnásobnou paměť a navíc také o 33 % větší úložný prostor. Vedle tichého provozu jsou další výhodou desktopu jeho rozměry. Je možné jej umístit pod psací stůl nebo do skříňky. Je tak ideální volbou pro kancelářské prostory.

Feature on Demand – služba poskytovaná napříč celou produktovou řadou IBM System x. Zákazníkům umožňuje zpřístupňovat si nebo aktivovat funkce a prvky určitého firmwaru či softwaru na vyžádání. Poskytuje jim tak možnost rozvíjet své systémy zároveň s podnikáním, aniž by byla zapotřebí nákladná modernizace formou kompletní výměny vybavení (rip and replace).

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?