Hlavní navigace

SGI má široce škálovatelný systém in-memory

23. 6. 2014

Sdílet

Novinka využívá škálovatelnou architekturu s  technologií koherentní sdílené paměti a organizacím umožňuje běh ERP aplikací, datového skladu a dalších aplikací na jediném, in-memory systému s pamětí, která může mít až 6TB.

První verze serveru bude obsahovat 8socketový UV systém využívající procesory Intel Xeon E7 8890 v2 spolu se 6 TB sdílené paměti, což umožňuje škálování do 32 socketů a 24 TB sdílené paměti v systému tvořeném jediným uzlem s jednou instancí operačního systému.

Pouhým přidáním socketu a paměti lze prý snadno platformu rozšířit a překonat tak případné snížení výkonu a složité problémy spojené s klastrovými řešeními. Výkon bude škálovat lineárně, automaticky, bez nutnosti re-distribuce dat nebo vyvážení I/O.

Komunikace sdílené paměti v rámci systému se dosáhne pomocí ultra rychlé, nízkolatentní propojovaní infrastruktury NUMAlink 7. Pro ochranu dat před ztrátou výkonu paměti budou datové soubory a protokoly uloženy na disku duálních diskových polí NetApp E2700 RAID.

A pro další zjednodušení nasazení a urychlení času potřebného k dosažení výsledků se bude systém dodávat již osazen v racku a předkonfigurován se softwarem SUSE Linux Enterprise Server.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?