Hlavní navigace

Skupina PSA bude testovat autonomní vozy v Singapuru

7. 5. 2017

Sdílet

Firma nuTonomy, výrobce softwarů umožňujících samočinné řízení, a skupina PSA uzavřely strategického partnerství. nuTunomy zajistí zabudování svého systému do vozu nový Peugeot 3008 za účelem otestování aut se samočinným řízením v běžném provozu v Singapuru.

V rámci úvodní fáze partnerství bude firma nuTonomy instalovat svůj software a související čidla a platformy pro výpočty do vozů Peugeot 3008, které předpřipraví týmy divize Inovace skupiny PSA. Firma nuTonomy počítá, že montáž svého systému autonomního vozu dokončí do léta a testování v ulicích Singapuru začne v září.

Pro oba partnery znamená zabudování uvedeného systému rozhodující krok k většímu rozšíření aut se samočinným řízením. Díky tomuto partnerství bude možné analyzovat výkonnost systému i zážitek zákazníka se službou autonomní mobility na přání v městském prostředí.

Cílem této spolupráce, jež je součástí programu AVA („Autonomous Vehicle for All“ – Autonomní vozy pro všechny), je nabízet zcela autonomní řešení mobility na přání.

Ředitelka Business Lab skupiny PSA Anne Lalironová k tomu uvedla: „Tato spolupráce představuje výraznou etapu vedoucí ke zcela autonomním vozům.“

Po úvodní fázi mají obě společnosti v plánu rozšířit testy aut se samočinným řízením i do dalších měst po celém světě. Business Lab a týmy divize Inovace skupiny PSA se pouští do této spolupráce s cílem pojmenovat a zhodnotit nové možnosti, zejména v oblasti mobility a digitálního vybavení.

Firma nuTonomy provedla od srpna 2016 v Singapuru několik veřejných testů věnovaných službě mobility na přání s autonomními vozy. Partnerství se skupinou PSA nyní rozšiřuje testovací flotilu vozů. Testy budou probíhat v singapurské čtvrti One-north, která byla určena po dohodě s LTA (Land Transport Authority – Úřad pro pozemní dopravu) města Singapur.

Singapur aktivně podporuje rozvoj nových řešení mobility, neboť se snaží zvládat příliv nových obyvatel a současně maximalizovat účinné využití své infrastruktury. Zakladatelé nuTonomy a LTA jsou od roku 2010 partneři v rámci výzkumu a vývoje obchodních služeb spojených s auty se samočinným řízením. 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality