Hlavní navigace

Snadno ovladatelné funkce cloud computingu včetně on-line portálu představil T-Systems

24. 5. 2011

Sdílet

Alokační model umožňuje konzervativním zákazníkům rezervaci předem stanoveného počtu jednotek výkonu, které se skládají z procesoru, paměti, úložiště a dalších služeb, tzv. building-block. Dle aktuálních potřeb pak uživatel jednotlivé bloky zapíná a vypíná, přičemž od spotřebovaných bloků se pak odvíjí fakturace.

Druhý model je založen na absolutní flexibilitě – zákazník může navyšovat a snižovat jednotlivé parametry, jako je procesorový výkon, paměť a další prvky, po menších částech a tyto změny jsou pak zpoplatněny na hodinové bázi. Tento model je vhodný především pro ty firmy, pro které je ICT dynamickou součástí jejich podnikání a potřebují se pružně přizpůsobit ve velmi krátkém čase.

Firma také inovovala nabídku cloud computingových služeb v oblasti velkoobchodního prodeje. Firmy tak mají možnost využít platformu dodavatele pro umístění vlastních produktů, řešení a služeb.

T-Systems rovněž spustil konfigurační webový portál pro uživatele cloud computingových řešení a služeb. Zásadním přínosem bude on-line konfigurace služeb, takže uživatel bude mít možnost změny požadovaného výkonu podle aktuálních potřeb.

„Konfigurační portál znamená významný krok k pohodlnému ovládání ICT zdrojů a infrastruktury. Díky robustnímu řešení, intuitivnímu ovládání portálu a pružným obchodním modelům se nyní stává cloud computing od T-Systems skutečně reálnou a dostupnou službou pro široké spektrum firemních zákazníků,“ řekl Aleš Vocásek, vedoucí oddělení Presales ve společnosti T-Systems Czech Republic.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?