Hlavní navigace

Softwarovou replikaci a obnovu dat virtuálních serverů nabízí EMC

29. 9. 2014

Sdílet

RecoverPoint for Virtual Machines představuje plně virtualizované řešení pro replikaci a automatické zotavení po havárii založené na hypervizoru, které se integruje do softwaru VMwaru pro správu cloudu.

Řešení podle výrobce lze snadno nainstalovat na existující servery ESXi, zajišťující replikaci a obnovu na úrovni jednotlivých virtuálních počítačů. Také je naprosto nezávislé na úložišti a podporuje replikaci virtuálních počítačů do jakéhokoli úložiště s certifikací VMware (a rovněž opačným směrem).

Produkt například využívá jednoduchého průvodce nastavením replikace ve webovém klientu vSphere, pomocí kterého mohou správci virtuálních infrastruktur nastavit a spravovat replikaci na úrovni virtuálních počítačů poměrně snadno a rychle. Uživatelé jej také mohou nasadit jako součást referenční architektury EMC VSPEX Proven Infrastructure, a to již ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku.

Novinka prý pomáhá i zkrátit dobu potřebnou pro provozní procesy i postupy zotavení po havárii -  zřeba lze přímo ve vCenteru (z modulu plug-in) vykonávat úlohy orchestrace automatizovaného zotavení po havárii (od jednotlivých virtuálních počítačů až po celou lokalitu).

K automatizovaným pracovním postupům zotavení po havárii patří zotavení z logického poškození do libovolného bodu, převzetí a navrácení služeb při selhání z konkrétních skupin konzistence do libovolného bodu či testování zotavení po havárii bez narušení provozu.

Navíc RecoverPoint for Virtual Machines nabízí kompresi, deduplikaci a pokročilé funkce pro snížení nároků na přenosovou kapacitu, což umožňuje omezit zatížení sítě WAN až o 90 %.

Novinka bude k dispozici i zdarma pro neprodukční prostředí.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?