Hlavní navigace

Specializované centrum ochrání před kybernetickými útoky i malé firmy

28. 11. 2019

Sdílet

Novinka je určená pro jakoukoliv firmu bez ohledu na její velikost či zaměření. Nově zřízené kompetenční centrum monitoruje dění u zákazníka a reaguje na ně v reálném čase.

CDC je zaměřená na včasnou detekci, rychlé řešení a proaktivní budování ochrany klientů založené na dlouhodobější spolupráci. Specifičnost nového centra přitom spočívá v tom, že primárně poskytuje službu. Klient si tak nepotřebuje kupovat software ani nemusí hledat, nabírat a školit nové lidi.

Zkušenosti podle Tomáše Filipa, šéfa CDC, ukazují, že terčem kybernetického útoku se dříve či později stane každá firma. A to bez ohledu na počet zaměstnanců nebo roční obrat, protože i malé advokátní kanceláře nebo investiční skupiny disponují citlivými daty a stojí a padají se svým duševním vlastnictvím.

Podle šéfa CDC bývá reakce na incident vždy stejná – pro napadené firmy je to šok a všechny do jedné začnou masivně investovat do své bezpečnosti. Přestože počet útoků stoupá a jsou stále sofistikovanější, firmy se i nadále snaží chránit především samy. Činí tak za pomoci nemalých prostředků a s lidmi, které se jim poštěstí na nedostatkovém trhu sehnat.

V našem případě si za cenu, kterou má na dnešním trhu práce jeden schopný bezpečnostní analytik, může jakákoli firma outsourcovat služby odborníků disponujících veškerým know-how všech týmů AEC, dodáváFilip.

AEC v současnosti disponuje divizí bezpečnostních technologií, týmem etických hackerů a skupinou analytiků (Risk & Compliance). Každá z těchto samostatných jednotek se zaměřuje na specifické služby a dohromady umí poskytnout všechny myslitelné typy jednorázových bezpečnostních řešení.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?