Hlavní navigace

Starý informační systém v mobilním hávu do 30 minut

22. 5. 2013

Sdílet

Novinkou je mimo jiné koncepce Form User Interface (FUI), což je formulářové rozhraní, kterým lze i ke staršímu informačnímu systému vytvořit moderní ovládání dostupné nejen z dotykových obrazovek Windows 8, ale i z tabletů a smartphonů s Android nebo iOS.

Organizace tak nemusí měnit nebo přeprogramovávat vlastní informační systém, stačí změnit jen příslušné ovládání.

Formulářové aplikace si mohou organizace vytvářet vlastními silami – tak, aby fungovaly na každém zařízení a aby využívaly fotoaparáty, GPS a další funkce vestavěné v tabletech a smartphonech. Slouží pro to produkt FormApps Server.

Jednoduchá aplikace (do deseti formulářových polí) může být pro smartphone nebo tabletu dostupná do 30 minut. Tím způsobem lze řešit např. schválení dokumentu, schvalování nákupů, žádosti o služební auta, inventuru, dovolenky, pracovní výkaz a řadu dalších firemních procesů. Formulářové aplikace lze využít i pro bezpečné BYOD (Bring Your Own Device).

FormFlow zase představuje architekturu, kdy inteligentní systém neřídí oběh dokumentů, ale oběh aplikací s vlastní inteligencí (podle tvůrců je možné hovořit o „workflow na druhou“). Dostupná je v novém produktu FormFlow Server.

To poskytuje vysokou flexibilitu pro řízení procesů v návaznosti na informační systémy, ale nezávisle na nich. Zároveň lze tímto způsobem vytvořit celá komplexní řešení (spisová služba, procesy řízené dokumentace apod.).

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?