Hlavní navigace

Své vlastní technické řešení představil český dodavatel zelených IT služeb

16. 1. 2012

Sdílet

Jde o tyto nové produkty (podle dodavatele):
•    3. generace Dedikovaných serverů Greenhousing: Dedikovaný server 4X CPU: Procesor AMD FX Quad-Core (4x3.6 GHz), 12MB cache. Paměť RAM: 2 GB rozšiřitelná až na 16GB. Pevný disk 1 TB rozšiřitelný až na 2 x 1TB v RAID. Cena 990 Kč měsíčně. Dedikovaný server 8X CPU: Procesor AMD FX 8150 (8x3.6 GHz), 16MB cache. Paměť RAM: 4 GB rozšiřitelná až na 32GB. Pevný disk 2 x 1 TB v RAID 0 nebo RAID 1 rozšiřitelný až na 4 x 3TB v RAID5. Cena 1990 Kč měsíčně.

•    2. generace Managed serverů Greenhousing: Managed server 4X a Managed server 8X vychází z HW dedikovaných serverů s tím rozdílem, že ve svém základu mají započítanou zákaznickou podporu v rozsahu 5 hodin měsíčně. Cena Managed server 4X je od 1390 Kč a Managed server 8X od 2390 Kč. Managed server se vyplatí jak fyzickým tak i právnickým osobám, které se chtějí věnovat pouze obchodování na internetu a odpovědnost i starosti s IT přenechat odborníkům. Další balíčky a služby jsou volitelné.

•    1. generace technického řešení Geografický high-availability cluster Greenhousing: cluster server 4X a cluster server 8X jsou technická řešení zajišťující vysokou dostupnost služeb díky vzdálenému propojení dvou Dedikovaných serverů (4X a 8X). V případě poruchy či výpadku primárního serveru přebírá plnohodnotně jeho úlohu druhý, stejně nakonfigurovaný server včetně záloh, a  to v řádu sekund.
Greenhousing má navíc servery uloženy ve dvou na sobě nezávislých datacentrech (proto má v názvu Geografický), čímž odolávají nejen HW selhání, ale i případným výpadkům (elektřiny, konektivity) nebo živelným pohromám. Toto řešení se vyplatí jak fyzickým tak i právnickým osobám, které se věnují podnikání na internetu s vysokou citlivostí na dostupnost.
Cena Cluster server 4X činí 2970 Kč a Cluster server 8X 4970 Kč. Clusterová řešení je možné objednat i ve variantě Managed, tedy se zákaznickou podporou, prostřednictvím Instalace serveru Basic Plus za 400 Kč měsíčně.  (Všechny uvedené ceny jsou bez DPH)

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?