Hlavní navigace

HP ukázalo nové tablety pro korporátní využití

24. 11. 2015

Sdílet

Elite x2 je vyrobený z CNC-frézovaného hliníku, má tloušťku 8,1 mm a váží méně než jeden kilogram. Displej je 12palcový  s rozlišením Full HD a poměrem stran 3:2.

Tablet také disponuje stojanem, který lze vyklopit v rozsahu 150 stupňů, což uživatelům umožní nastavit zařízení do polohy pro sledování displeje a psaní na klávesnici, nebo úplné položení pro psaní na displeji.

Uvnitř pracuje procesor Intel Core M vPro šesté generace optimalizovaný pro vysoký výkon a nízkou spotřebu elektrické energie, jako operační systém se použily Windows 10.Jako úložiště se využívá SSD.

Pro videokonference či hlasové hovory se využívá nástroj Noise Reduction Software, který hlas čistí a přispívá tak ke srozumitelnější komunikaci.

Tablet má zvýšenou odolnost (prošel testem MIL-STD), displej je krytý sklem Corning Gorilla Glass 4.

Pro usnadnění podnikového užití je tablet vybaven rozhraními Thunderbolt 3 a USB-A. Zařízení také obsahuje volitelný vestavěný 4G LTE modem.  

Pro tvorbu obsahu na cestách je s Elite x2 dodávaný stylus Active Pen with App Launch. Ten je založený na technologii WACOM a má integrovány tlakové senzory k ovládání tloušťky čar při psaní nebo kreslení na displeji. Stylus také obsahuje App Launch, programovatelné tlačítko s rozhraním Bluetooth, které umožní rychlé spuštění OneNote nebo jiné oblíbené aplikace pro Windows.

Volitelné jsou i dva druhy klávesnic v plné velikosti, které vycházejí ze zařízení EliteBook Folio 1020 a vložené jsou do pevné hliníkové základny k dosažení nízké ohebnosti, která se vyrovná tradičnímu notebooku.

K dispozici jsou i tři volitelná drátová i bezdrátová dokovací řešení. Portem Thunderbolt 3 lze Elite x2 jednoduše připojit k dokovací stanici Elite USB-C Docking Station pro připojení dvou 2K monitorů nebo k doku Elite Thunderbolt 65W Dock pro připojení dvou 4K monitorů.

Elite X2 je také možné připojit k dokovací stanici Advanced Wireless Docking Station prostřednictvím technologie WiGig, která umožňuje rychlou bezdrátovou konektivitu k síti, monitorům a dalším zařízením.

A napájecí funkce portu USB-C na zařízení dovoluje uživatelům udržovat tablet nabitý po celý den, přičemž mohou i nabíjet své smartphony a jiné příslušenství.                        

Elite x2 má množství vestavěných bezpečnostních funkcí včetně Sure Start with Dynamic Protection, Client Security, TPM čipu a volitelnými čtečkami otisků prstů nebo smart karet.

Pokud zařízení upadne na zem a potřebuje větší opravu, mohou být komponenty – jako baterie, modul s LCD/dotykovým displejem, úložiště, základní deska nebo moduly WLAN a WWAN – snadno vyjmuty a následně opraveny či vyměněny servisními techniky.

Tablet Elite x2 1012 by měl být dostupný v České republice od února 2016 za cenu od 29 999 Kč včetně stylusu HP Active Pen with App Launch. Klávesnice HP Travel Keyboard může být dokoupena zvlášť za cenu 4 390 Kč.   

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?