Hlavní navigace

Telefónica O2 zrychlí připojení na 25 Mb/s

21. 4. 2011

Sdílet

Stávajícím zákazníkům navíc Telefónica O2 zrychlí internet bez navýšení ceny. O2 představuje také nové tarify pevného internetu s rychlostí stahování dat až 25 Mb/s a odesílání až 2 Mb/s.

VDSL je nová technologie pevného internetového připojení, která přináší výrazně vyšší rychlosti stahování i odesílání dat. Se zvyšujícím se množstvím dat na internetu, rostou také nároky uživatelů na rychlost. Jak potvrzují statistiky společnosti Telefónica O2, současným významným trendem je například sledování videa přes internet, které tvoří téměř třetinu objemu stažených dat. Nová technologie bude dostupná zhruba polovině českých domácností, což jsou téměř dva miliony. Bohužel VDSL je poměrně citlivé na vzdálenost uživatele od ústředny a předpokládá se, že rychlost 25 Mb/s bude možné dosáhnout jen do vzdálenosti 1,3 km.

Stávající zákazníci, kteří se budou nacházet v zóně pokryté VDSL podle zástupců operátora získají rychlejší internetové připojení za stejnou cenu, kterou v současné době platí za využívání internetu na doma. Při uzavření závazku na 12 měsíců dostanou potřebný modem za 1 Kč. V novém portfoliu si pak potenciální zákazníci budou moci vybrat z více uvedených VDSL tarifů. Nejvyšší varianta nabídne stahování dat až 25 Mb/s a odesílání až 2 Mb/s. Ke službě je nabízen VDSL Wi-Fi modem k bezdrátovému pokrytí domácnosti za 999 Kč včetně DPH. I s novými tarify bude možné při současném využití některého z mobilních tarifů O2 NEON uplatnit slevu 100 Kč z ceny hlasového tarifu. Tarify bude možné za zvýhodněnou cenu kombinovat i s dalšími službami.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?