Hlavní navigace

Telefónica: xDSL do každé rodiny

17. 5. 2012

Sdílet

V květnu loňského roku zahájila společnost Telefónica oficiální provoz technologie VDSL a nabídla uživatelům technologie ADSL zrychlení jejich Internetu na doma při zachování stejné ceny. Kampaň Zrychlujeme, která probíhala loni po zahájení provozu VDSL, se setkala s velkým úspěchem. VDSL v síti O2 využívá více než 18 procent klientů – celkem 162 tisíc přípojek.

„Zákazníkům jsme internet zrychlili v průměru o 108 procent, což vedlo ke zvýšení zákaznické spokojenosti. Zavedení nové technologie bylo spojeno i s vyššími investicemi do rozvoje sítě xDSL. V letošním roce plánujeme navýšit investice do sítí xDSL o 20 procent ,“ říká Aleš Veselý, ředitel segmentu domácností společnosti Telefónica.

Úspěchu VDSL v domácnostech používají i nabídky pro nové zákazníky, kteří mohou při objednávce přípojky v internetovém obchodě Telefóniky získat nejen levnější připojení na jeden rok , ale i levnější modem, který slouží zároveň i jako domácí směrovač a přístupový bod Wi-Fi.

Podle údajů ze Sčítání lidu, domů a bytů z března 2011 je v České republice 3,89 milionu obydlených bytů, z nich 2,2 milionu mělo v době sčítání počítač s přístupem k internetu. „Velmi nás těší, že nejvíce lidí se připojuje k internetu právě prostřednictvím xDSL od O2,“ dodává Veselý.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?