Hlavní navigace

Testování jako službu nabídnou Logica a HP

11. 6. 2012

Sdílet

„Myšlenkou v pozadí tohoto partnerství je podpora našeho rostoucího byznysu služeb řízeného testování, a to formou nástroje pro řízení celého procesu vývoje aplikací v jediném pracovním toku - od počátečního požadavku až po testování vytvořeného softwaru. Tento nástroj je možné snadno nastavit tak, aby klienti společnosti Logica mohli používat testovací systém Application Lifecycle Management (ALM) od HP, aniž by si museli sami dokupovat další licence. Díky tomu budeme moci své služby řízeného testování poskytovat podstatně rychleji a s nižšími náklady,” říká Andreas Degenhardt ze společnosti Logica.

Logica přišla s postupem Risk & Requirements Based Testing (testování na základě rizik a požadavků) a její přístup TestFrame patří k předním metodologiím na trhu. Testování je realizováno v globálním Center of Excellence společnosti Logica pro testovací služby, kde působí 7 000 pracovníků, kteří dohlíží na proces testování buď přímo u klienta nebo v offshore testovacích zařízeních.

HP Application Lifecycle Management (HP ALM) je integrovaná platforma, jež aplikačním týmům umožňuje plánovat, vyvíjet a ve zkráceném časovém horizontu nabízet aplikace. Nástroj je postaven na platformě HP Quality Centre a rozšiřuje software HP Quality Center Enterprise o další funkce, které řeší požadavky firem v oblasti řízení životního cyklu aplikací, a to od prvních projektů až po testování verzí před vydáním.

Software dokáže pracovat s různými strategiemi pro vývoj softwaru, včetně Waterfall modelu, i s programováním Agile metodou (v kombinaci s aplikací zvanou HP Agile Accelerator). Software rovněž dokáže integrovat další speciální strategie vývoje.

Firmu Logica, svého většího evropského konkurenta, se nedávno rozhodla koupit kanadská společnost CGI Group, a to za přibližně 2,6 miliardy dolarů v hotovosti. Tímto krokem chce posílit svou pozici v Evropě, a vytvoří tak organizaci, jež má vliv  na obou stranách Atlantiku i v Asii. Spojením obou firem vznikne podnik se 72 tisíci zaměstnanci a kombinovaným obratem převyšujícím 10,5 miliardy kanadských dolarů.

Gartner ve své dubnové zprávě uvedl, že pro tento rok očekává v segmentu IT služeb, kde Logica působí, růst obratu o mírných 1,3 % na 856 miliard dolarů. V loňském roce přitom dynamika tohoto odvětví činila 6,5 %.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?