Hlavní navigace

Tiskárny s Androidem? Samsung první takové představil

5. 9. 2014

Sdílet

Modely řady Samsung Smart MultiXpress mají 10,1palcový plně dotykový displej, který uživatelům umožňuje vyhledávat a tisknout přímo z webových prohlížečů, e-mailů, map, fotografií a dalších typů obsahu, a to bez využití PC nebo serveru. Dotykový displej rovněž nabízí možnost náhledu dokumentů, jejich editaci a připojování komentářů a poznámek.

Tiskárny využívají rozhraní Smart UX Center – stejnou, dotykem ovládanou technologií, kterou využívají smartphony a tablety Samsung Galaxy. Jde podle výrobce také o první tiskové zařízení na světě, které využívá vibrací signalizujících dotyk na displeji.

Operační systém Android umožňuje mobilní konektivitu prostřednictvím platformy Samsung Cloud Print. Navíc je tato řada kompatibilní s platformou pro tisková řešení Samsung XOA (eXtensible Open Architecture) a může se přizpůsobit konkrétním potřebám jednotlivých uživatelů.

Navíc nová verze technologie NFC Pro nabízí snadný přístup k tiskárně ze smartphonu, je zdokonalen ověřovací proces uživatele a funkce IT správy zařízení.  Díky tomu je například možné snadno nastavit stejná pravidla zabezpečení systému na různých tiskárnách, a to pouze dotykem „NFC Pro příslušenství“.

 

Tiskárny také využívají technologie pro delší výdrž toneru a fotoválce, a tím se prodlužuje životnost ve srovnání s podobnými modely.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?