Hlavní navigace

Transakce v reálném čase in-memory umožní SAP a HP

29. 5. 2013

Sdílet

Cílem je poskytnout vyšší možnosti škálování pro zpracování transakcí v reálném čase, zejména pokud zároveň vyžadují schopnost analytického náhledu na data v reálném čase.

Díky tomu mají organizace k dispozici nástroje, které jim umožňují rychle detekovat vzorce chování, analyzovat rozsáhlé objemy dat za chodu a okamžitě provádět operace.

Prototyp systému se 16 procesory Intel Xeon E7 (kódové označení Ivy Bridge-EX) a 12 TB paměti je vhodný speciálně pro zpracovávání složitých, datově náročných úloh, jako je řízení dodavatelského řetězce, správa vztahů se zákazníky (customer relationship management, CRM), řízení podnikových zdrojů (enterprise resource planning, ERP) či datová analýza.

Díky projektu Kraken mohou zákazníci zkonsolidovat řadu OLTP (online transaction processing) a OLAP (online analytic processing) databází v rámci jednoho vertikálně škálovatelného serveru s velmi vysokým výkonem. Toto řešení umožní provádět analýzu transakčních dat v reálném čase a zároveň odstraňuje nutnost věnovat čas a zdroje na přesouvání dat mezi jednotlivými prostředími.

„Díky spolupráci HP a SAP mají organizace možnost konsolidovat provádění on-line transakcí a zpracovávání analýz do jednoho místa, a zároveň provádět analýzy v reálném čase dosud nepředstavitelnou rychlostí. Dosud bylo nutné přesouvat data mezi různými prostředími, aby se šlo – mnohem pomaleji – dobrat smysluplných informací,“ řekl Bill Veghte, provozní ředitel HP.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?