Hlavní navigace

Ultralehký profi-notebook Toshiba Portégé X30-E míří na náš trh

28. 6. 2018

Sdílet

Toshiba uvedla na český a slovenský trh první konfigurace nejnovější modelové řady profesionálních notebooků Portégé X30-E, která kombinuje vysoký výkon, precizní provedení a značnou míru mobility.

Základem je lehké, přesto velmi pevné tělo z hořčíkové slitiny, 13,3" matný dotykový Full HD displej, precizní podsvícená klávesnice odolná proti polití a prémiové reproduktory harman/kardon.

Vysoký výkon zajišťují těmto notebookům procesory 8. generace Intel Core i5 a i7 s podporou 8 až 32 GB rychlé operační paměti DDR4 a 64bitový operační systém Winows 10 Pro. Portégé X30-E má hmotnost od 1,05 kg a výdrž na baterie až 18,5 hodiny.

Dotykové a antireflefní vlastnosti byly donedávna zajišťovány tenkým lesklým sklem, kterým byl překryt samotný displej v kombinaci s matnou fólií. V noteboocích Portégé X30-E je implementován displej In-Cell-Touch, jenž podle výrobce přinesl nové technologické řešení integrující dotykovou vrstvu i antireflexní úpravu přímo do displeje, který tak může být tenčí.

Základní vrstvu zabezpečení notebooku zahrnují funkce AntiTheft či TPM čip ve verzi 2.0 a neautorizovanému přístupu zvenčí brání vlastní integrovaný BIOS. Bezpečnou a snadnou autentizaci uživatele a přihlašování bez nutnosti zadávání hesla umožňuje čtečka otisků prstů integrovaná ve vrcholných konfiguracích do ovládacího SecurePadu.

Spojení se světem mimo přístup k Wi-Fi zajišťuje u vybraných konfigurací vestavěný modem Sierra LTE/3G a pro připojení všech potřebných periferií jsou k dispozici dva porty USB-C/Thunderbolt 3, jeden USB 3.0 Type-A s možností dobíjení připojených zařízení v režimu spánku, konektor HDMI v plné velikosti a čtečka karet Micro-SD.

Na náš trh se dostává 6 konfigurací Portégé X30-E. Základním modelem je X30-E-11G s procesorem i5, 8 GB RAM a SSD diskem s kapacitou 256 GB. Vrchol nabídky pak tvoří X30-E-157, který pohání Core i7 s podporou 32 GB RAM a 512 GB SSD. Uvedené notebooky jsou na našem trhu k dostání prostřednictvím oficiálních distributorů Toshiba za koncovou doporučenou cenu od 37 800 Kč do 56 300 Kč.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?