Hlavní navigace

UPS optimalizovaný pro virtuální prostředí nabídl Eaton

18. 10. 2012

Sdílet

Produkty této řady mají v režimu dvojité on-line konverze energetickou účinnost až 95 %, respektive  až 98 % v režimu s vysokou účinností. Účiník dosahuje u těchto systémů hodnoty 0,9, což podle výrobce znamená, že UPS poskytuje o 28 % vyšší výkon než jiné produkty téže třídy.

Je tak vhodným pro nasazení ve výpočetních střediscích nebo menších datových centrech.

UPS se dodávají v provedení „tower“ nebo „rack“. Dosahují výkonu až 5,4 kW (při výšce 3U) nebo 10 kW (6U). V režimu dvojité konverze UPS 9PX například nepřetržitě monitoruje podmínky na napájecím výstupu a stabilizuje napětí a kmitočet pro optimální využití svého výkonu.

Správ ulehčuje grafický LCD displej, poskytujícího informace o celkovém stavu UPS a analytické údaje, včetně možnosti konfigurace.

Uživatelé také mohou monitorovat spotřebu energie pomocí softwaru Intelligent Power Suite, který je kompatibilní i s virtualizovaným prostředím VMware vCenter, Microsoft Hyper-V, Citrix Xen nebo Red Hat KVM. Komunikaci usnadňují USB a sériový port, reléové kontakty a slot pro volitelné síťové karty/adaptéry.

Pro zajištění nepřerušeného provozu i v případě nepravděpodobného problému, např. s vnitřní elektronikou, nabízí UPS redundantní součástky a rovněž tzv. interní bypass se samostatným napájením.

U modelů HotSwap je navíc k dispozici údržbový bypass, a to pro případ snadné výměny UPS bez nutnosti odpojit klíčová napájená zařízení. UPS bude možné řadit paralelně, takže uživatelé mohou konfigurovat UPS buď redundantně, nebo řadit své UPS systémy modulárně (použitím technologie HotSync), čímž lze v závislosti na rozvoji infrastruktury v budoucnu zdvojnásobit jejich výkon.

Modely s výkonem 5 a 6 kVA jsou vybaveny i ovládáním zátěžových segmentů. To umožňuje v případě výpadku napájení z elektrorozvodné sítě prioritně odstavit méně důležitá zařízení a maximálně prodloužit dobu zálohování u zařízení klíčových. Technologie Advanced Battery Management (ABM) je založena na třístupňovém inteligentním nabíjecím procesu, optimalizujícím dobu nabíjení, zabraňujícím přebíjení a nepřetržitě monitorujícím stav baterií. Díky ABM se prý prodlužuje užitečná životnost baterií až o 50 %.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?