Hlavní navigace

Ve freemailu Outlook.com se objevuje testovací Skype

1. 5. 2013

Sdílet

Microsoft se o integrace Skypu do služby Outlook.com zmínil již téměř před rokem a nyní tedy začíná svůj slib plnit. Prozatím ovšem pouze vybraným skupinám uživatelů ve Velké Británii. Společnost plánuje zavedení služby uživatelům v USA a Německu v nadcházejících týdnech, dostupnost pro zbývající trhy je plánována na léto tohoto roku.

Podpora komunikační platformy Skype vyžaduje speciální modul do webového prohlížeče, přičemž Microsoft hodlá podporovat tři nejsilnější hráče na trhu desktopů, tedy prohlížeče Chrome, Firefox a Internet Explorer.

Prozatím ovšem není jasné, zda nebudou tyto moduly dostupné pouze pro Windows a vyřadí tedy ze hry uživatele systémů OS X nebo Linux. Prozatím je nejistá i podpora verze systému Windows RT určené pro přístroje s procesory ARM.

Po instalaci modulu do prohlížeče bude možné kontaktovat pomocí Skypu všechny uživatele této služby, se kterými komunikujete i pomocí e-mailu. Hovor je možné zahájit buď přímo z otevřeného e-mailu, nebo pomocí komunikačních funkcí dostupných v pravém horním rohu podokna zpráv.

Integrace Skypu do služby Outlook.com je podle všeho dalším krokem Microsoftu v konkurenčním boju s freemalovou službou Google Mail. Ta totiž obsahuje podporu komunikace pomocí služby Google Talk již téměř pět let, zatímco Hotmail, předchůdce Outlook.com, nic podobného nenabízel. Gmail obsahuje i podporu služby Google Voice, která umožňuje volat i na běžná telefonní čísla. Stejnou funkcionalitu nabízí i plnohodnotná verze Skypu. Prozatím není jasné, zda bude tato funkcionalita k dispozici i ve Skypu integrovaném v Outlook.com.

Microsoft upozornil, že současná verze Skypu pro Outlook.com se může změnit na základě reakcí uživatelů během testovacího období. Společnost integruje Skype i do moderního rozhraní Windows 8, kancelářské sady Outlook 2013 a mobilního systému Windows Phone 8. Chystá se i integrace Skypu do herní konzoly Xbox, která by mohla být oficiálně oznámena 21. května, kdy chce Microsoft představit Xbox nové generace.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?