Hlavní navigace

Velké množství linuxových kontejnerů dokáže spravovat novinka od Red Hatu

26. 6. 2015

Sdílet

Platforma využívá stejné technologie jádra jako řešení OpenShift Enterprise 3 včetně Dockeru a správního nástroje  Kubernetes.

Podle výrobce tak jde o nejucelenější integrovanou sadu open source platforem s podporou kontejnerů na světě -- od základní platformy Enterprise Linux přes řešení pro správu většího množství kontejnerů až po řešení typu PaaS (platforma jako služba) a IaaS (infrastruktura jako služba).

Všechny platformy přitom využívají stejnou technologii jádra a umožňují plnou přenositelnost aplikací založených na kontejnerech v rámci struktury hybridních cloudů.

Firmy využívají kontejnery ke změně koncepce poskytování aplikací za účelem zvýšení účinnosti, přenositelnosti, rozšiřitelnosti a v konečném důsledku zrychlení produkce.

 

Vlastnosti Atomic Enterprise Platform podle dodavatele:

  • Řízený klastr typu scale-out pro řešení Enterprise Linux 7 nebo Enterprise Linux Atomic Host – operační systém Red Hat pro konkrétní kontejnery vytvořený ze systému Red Hat Enterprise Linux 7, který umožňuje rozsáhlé zavádění aplikací založených na kontejnerech.
  • Provozní a distribuční kontejnerový formát Docker – ke zjednodušení tvorby a zavádění linuxových kontejnerů.
  • Správa kontejnerů pomocí nástroje Kubernetes – umožňuje firmám dodávat moderní aplikace složené z většího počtu kontejnerů spravovaných automaticky v rámci klastru hostitelů, včetně softwarově definovaných síťových a úložných zásuvných modulů.
  • Vylepšená ochrana kontejnerů – na úrovni bezpečnosti systému Enterprise Linux, kde úroveň zabezpečení splňuje vojenské standardy, a použití výkonných bezpečnostních nástrojů, např. SELinux.  
  • Služby infrastruktury napříč klastry – včetně agregace logovacích souborů a API pro rozšiřování aplikací a služeb.
  • Snadné propojení s funkcemi plnohodnotného vývoje a správy životního cyklu aplikací – použitím řešení OpenShift Enterprise 3, jehož součástí je platforma Red Hat Atomic Enterprise.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?