Hlavní navigace

VMware vidí budoucnost v hybridních cloudech

19. 3. 2013

Sdílet

VMwareCílem je podle šéfa VMwaru Pata Gelsingera výrazné zjednodušení IT prostřednictvím virtualizace, a to i u nejnáročnější úloh. V následujících měsících se VMware zaměří na tyto tři hlavní oblasti:

* Redefinice infrastruktury: Softwarově definovaná datová centra

Prostřednictvím softwarově definovaných datových center VMware rozšíří výhody virtualizace na všechny oblasti datového centra – síť, bezpečnost, úložiště a správa. V rámci nové strategie chce VMware sloučit produktovou řadu vCloud Networking and Security a platformu Nicira Network Virtualization Platform (NVP) do jediné skupiny produktů založené na společném technologickém základě a souhrnně nazvané NSX.

NSX podle dodavatele umožní využít potenciálu virtualizace sítí díky práci napříč VMware i ne-VMware hypervisory, systémy pro správu cloudů i základním síťovým hardwarem.

Navíc NSX poskytne otevřený framework pro integraci síťových a bezpečnostních služeb a umožní zákazníkům díky virtualizaci sítě zrychlit nasazení aplikací, snížit kapitálové i provozní náklady a proměnit síťový provoz bez jakýchkoliv výpadků.

* Zajištění hybridního cloudu

VMware představil i plány rozšířit softwarově definovaná datová centra o nabídku služeb hybridního cloudu, které umožní využívat veřejný cloud s jednotným modelem správy, organizace, sítí i bezpečnosti, a to bez nutnosti měnit své stávající aplikace.

Služby vCloud Hybrid Service by měly být uvedeny později v tomto roce a dostupné prostřednictvím stávajících kanálů ve spolupráci s širokou sítí partnerů. VMware také vytvořil novou divizi služeb hybridních cloudů v čele s Billem Fathersem.

* Podpora pro éru mnoha zařízení

VMware pomáhá zákazníkům propojit koncové uživatele s potřebnými daty, aplikacemi a desktopy prostřednictvím nedávno představené sady VMware Horizon Suite. Ta využívá virtualizaci k proměně dat, aplikací a desktopů v centralizované IT služby, které lze snadno nasadit, spravovat a doručit koncovým uživatelům na libovolné zařízení. Horizon Suite tak pomůže vyhovět vzrůstajícím požadavkům na mobilní pracovníky bez nutnosti obětovat kontrolu a bezpečnost.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?