Hlavní navigace

Vodafone má schválenou akvizici UPC Česká republika

18. 7. 2019

Sdílet

Společnost Vodafone očekává, že transakce schválená Evropskou komisí bude dokončena 31. července. Vodafone v ČR se tak spojením s UPC Česká republika rozroste o 1,5 milionu domácností připojených k síti nové generace, která poskytuje více než půl milionu zákazníků služby vysokorychlostního pevného internetu, 539 tisícům zákazníků kabelovou televizi a 200 tisícům uživatelů pevné telefonní linky.

Vodafone bude po sloučení pokračovat v České republice v investicích do mobilní a vysokorychlostní optické infrastruktury, stejně jako v rozvoji nabídky pevných, mobilních a konvergovaných služeb.

„Česká republika má velmi konkurenceschopnou průmyslovou základnu a je na špičce řady odvětví. Toto vedoucí postavení si však dokáže udržet jen v případě, pokud nejen svůj průmysl, ale i společnost, vzdělávání nebo služby úspěšně a rychle digitalizuje,” říká Petr Dvořák, generální ředitel Vodafone Czech Republic. A doplňuje: „Podmínkou pro udržení tohoto vedoucího postavení České republiky je i silná technologická platforma umožňující rychlou a úspěšnou digitalizaci, kterou budeme moci tímto spojením nabídnout.”

Po dokončení akvizice se telekomunikační skupina Vodafone Group stane vlastníkem největší vysokorychlostní sítě nové generace v Evropě a také provozovatelem jedné z největších televizních platforem.

Tímto spojením se telekomunikační skupina dostane mezi přední evropské konvergentní hráče se 116 miliony zákazníků mobilních služeb, 22 miliony zákazníků kabelové televize a vysokorychlostních sítí nové generace, která pokrývá na 122 milionů domácností a firem. Více než polovina příjmů Vodafone Group tak bude přicházet z pevných a konvergovaných služeb. Nové možnosti technologického rozvoje obohatí inovacemi a konvergovanými službami přes sto milionů Evropanů.

Otázka je, jestli takové spojení českému Vodafonu vystačí na vylepšení čerstvě pošramocené pověsti, kdy oznámil znovuzavedení minutové namísto vteřinové tarifikace.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?